rumah sewa...

6:17:00 AM

Skrg ni tak de masa sgt nk update blog. padahal byk citer nk share. so...curi-curi masa kejap update. kisah rumah sewa after kahwin. actually...tak perlu pun cari rumah sewa. sebabnye...sy akan duduk sorg je nti bcoz my husband to be akan outstation for 3-4 months. so membazir je sewa. duduk dgn parents lagi...yeah!

Tapi...bcoz byk brg2 + perabot2 nk diangkat from rumah sewa fiance....so we need to find rumah sewa. so i prefer to sewa rumah area salak tinggi. near for both of us. Alkisahnya....last week sy ade pegi tgk rumah sewa kat mudah.com. then terus call and tanya alamat and pegi tgk even dr luar. hopefully...dapatla rumah ni. sebab dah byk kali asyik terlepas je. kawasan salak tinggi ni mcm goreng pisang panas. kejap advertise dh ade org yg sewa.

Slps tgk2 rumah tu dr luar. sy terus suka. mmg cantik + rumah baru. sgt suka the environment. then...sgt tidak sabar terus call owner utk confirmkan sy nk sewa rumah tu. and i will pay deposit isnin ni slps tgk keadaan dalam rumah. so...owner rumah tu setuju utk reserve rumah tu utk saya. Sy sgt bersyukur sgt...akhirnya pencarian sy bakal berakhir. almaklumlah sy tak pernah ade experience cari rumah sewa. Dari dulu hingga kini...sy dok rumah family je. so kali ni sy agak berjaya! yeah!

Suppose petang ni akan pg tgk umah sewa. tapi...semalam owner to sms "sorry dh ade orang bayar deposit dulu. tak dapat nk sewakan pada u." tetiba sy rasa nk naik angin. geram + bengang! sabarjelah...dia dh janji dgn sy. ckpla nk deposit. bukanye sy tak bleh bayar! hampeh betul! tp....nasibla mak kata ade hikmah mungkin. manala tau rumah tu ade ape2 masalah ke....then sejuk ckit hati ni bila mak ckp mcmtu...

skrg ni mcm malas nk pikir pasal umah sewa. kalo ade rezeki aderla kan. so...to readers yg ade rumah sewa area Salak tinggi utk disewakan. plz inform sy yer...thanks.

ade ke org nk baca entry sy yg panjang ni???
terima kasih pd yg sudi membaca...heheh


You Might Also Like

1 comments

  1. Cari Rumah sewa salak tinggi? dapatkan di komuniti Bandar Baru Salak Tinggii www.salaktinggi.com

    ReplyDelete

Precious Humairah

Followers

Creative By Two

Subscribe