bila mr.hubby mula memasak....

3:54:00 PM

salam petang khamis...

kalo entry before ni sy citer al-kisah hobi baru sy masak2...
now mr.hubby plak dah berjangkit...
and tak dinafikan hubby mmg slalu tlg my MIL kat dapur.
and hubby jgak ade bakat masak ckit2. maggi hubby wat mmg sedap! i like it!
kadang2 rimas jgak bila hubby kaco2 sy masak kat dapur.
for me sy lebih selesa masak sorg2 kecuali ade benda sy nak mintak tlg, then i panggil hubby!

al-kisahnya sy stick resepi kat peti ais.
saje tepek....tp belum tiba masanya rajin utk masak.
kebetulan plak resepi tu favorite my hubby "AYAM Goreng Berempah".
then hari2 akan tanya bila sy nk masak ayam goreng berempah????

sy bukan tak nak masak! tp sy tak berapa selera nk makan ayam skrg ni.
then at last, hubby beli all the ingredients and dia perap ayam ikut resepi tu.
hehehe....rajinye mr hubby sy. mmg wangi baunye...
tp sy xderla kejam...dia perap...sy yg gorengkan.
sy siap masak nasi goreng lagi...hehe

walaupun gambar tak la menyelerakan...
tapi me & hubby makan bertambah2 tu...
syok sendiri...hehehe

resepi ayam goreng berempah ~ stick kat peti ais


ayam yg diperap selama 8 jam oleh hubby.
wangi sgt rempahnye!
then balik keje sy yg goreng!

selepas digoreng....bukan hangit tau! berempah! hehee

yg ni sy masak!yummy!

inilah makan malam KAMI....

You Might Also Like

10 comments

  1. ok, dah print resipe. hehehe

    ReplyDelete
  2. sedapnya tgk, lapa pulak pepagi nih, hehe, rupa tak penting, rasa yg penting, i kalau masak pun rupa tak senonoh, haha tp rasa insya Allah sedap dimakan (haha puji diri sendiri tak tahan)

    suka tgk husband yg jenis ringan tulang, even just tolong prepare n kita execute masakan tu pun dah more than enough kan.. :)

    ReplyDelete
  3. best2...my hubby pn rajin tlg masak kt dapur...maklum lh, bini die x bape pandai masak...die lg pndi...he3

    ReplyDelete
  4. nasi grg n ayam grg berempah tu nmpk menyelerakan la.. yummy..

    ReplyDelete
  5. pasni lehla faeza create blog resepi lak ;)

    ReplyDelete
  6. nahwal : bagus2.preparation awal ok! hehe. tq for the invi yer!

    huda : u mesti suka masak2 kan. yes dear...yg penting rasa ok!i selalu syok sendiri. masak sendiri makan sendiri. hahaha!

    alhamdulillah...hubby terlebih rajin plak.hehe

    ReplyDelete
  7. yanie : hehe...sy pun tak pandai masak jgak! huhu

    anonymous : hehe...thanks! insyallah sedap kot!

    ReplyDelete
  8. wah...bestnya :). Fiza pun suka print recipe tampal kat peti ais. One day MIL dtg dia tergelak tgk..dia ckp 'dulu k.ngah & k.long (SIL) pun gini jugak, takpe kalau de nak masak pape call ke mama"..terus rasa termalu kt situ :P

    ReplyDelete
  9. apsal ayam tu byk sgt..mkn berdua je kn..haha..ops..lupe,bertiga kn..ok,gd effort..leh la dtg umah nti kn..

    ReplyDelete

Precious Humairah

Followers

Creative By Two

Subscribe