Cubaan Online Shopping di ezbuy.my

10:58:00 AM


Mak mak kalau tak shopping barang-barang anak memang tak sah.
Meh nak story mory cerita cubaan saya membeli di ezbuy.my

Actually, saya tahu website dari Facebook.
Boleh layari https://ezbuy.my/
Sila layari sekarang sebab mak mak akan rambang mata especially part Baby & Kids.

Actually kalau pernah dengar Taobao.com
Sejenis online shopping dari China.
ezbuy ni kira agent Taobao di Malaysia.




Apa lagi bila tengok online ni gatal je klik-klik & add to cart.
Ini memang cobaan yer. Sebab nak tahu sahih ke tidak.
Takut gak barang tak sampai ke.



Untuk permulaan saya topup RM100.
Untuk dapatkan Prime membership for unlimited shipping kena la tolak RM18.80 dari yang kita topup. Maka tinggal la balance RM81.20.
Keistimewaan prime membership ni korang beli la barang banyak2 pun harga shipping tetap RM8.80.
Tapi awas untuk barang yang ada tanda PRIME sahaja.

Nama pun cobaan.
Saya try beli 3 item di bawah ni.
Haruslah di ingat cobaan membeli pun suka-suka je.
Kat every item ade mention Estimated arrival.
Kalau nak urgent tak boleh la yer.
Untuk mereka2 yang bersabar sahaja.









Total 3 barang di atas RM58.04

Shipping fee (RM8.8) + Agent Fee (RM2.67) + Domestic delivery (RM 8)
= RM19.47

Sebab beli 3 barang, saya bahagikan total kepada 3
RM19.47 / 3 = RM6.49

Cincai kira RM6.50 la untuk harga pos setiap barang.
Aci tak korang rasa?
Berbaloi atau tidak rasanya?



Payment : 24 Ogos 2016
Parcel pertama sampai : 7 September 2016
Total : 14 days


Parcel kedua masih belum tiba!
Tak sabar nak tengok parcel ke-2.
Muhammad dah excited dapat beg baru pergi school.
Apa pendapat korang berbaloi ke tidak untuk beli di ezbuy.com
Kualiti pun OK setanding dengan harganya yer.
Jangan high expectation pulak yer!









You Might Also Like

0 comments

Precious Humairah

Followers

Creative By Two

Subscribe