Baby's stuff

12:48:00 PM

Haloooo!

malasnye nk wat keje. ramai plak cuti raya arini.
so...mood >>> raya + update blog la! heheh.
update pukal la ek!

Baby's stuff almost complete. smuanya beli yg basic2 je.
Insyallah...yg major stuff smuanya plan beli after deliver nti.
Now just survey2 baby cot, stroller and breast pump.

kekabu bedding set


Thanks to my mom yg tlg jahitkan sarung tilam + bantal.
sy beli kain cotton fallanel utk wat sarung tilam ni. sejuk ckit.
sy just beli set tilam + bantal kekabu tanpa sarung dr anggunflora bilik jahit.
konon jimat kos la kan! hehehe
and my MIL pun ade belikan set bantal kekabu baby jgak. sgt terharu.
siap tlg jahitkan sarung sekali.

Pureen Sale
Last sunday sempat gak terjah pureen sale. patutnye ahad hubby keje.
tp hubby dpt MC sebab mata bengkak.
penat ok pujuk hubby nak pg pureen sale sbb dia dh warning stop beli brg2 baby!
ramai mmg ramai. tp still bleh bergerak bebas lg.
cuma brg tak byk mcm ktaorg pg pureen sale b4 ni. maybe sbb dh abis kna borong kot.
yerla pegi ahad ptg. tinggal baki2 je la.
tak sampai 1 jam pun sy & hubby kat situ. borong ckit je...hehehe

Ok...perjalanan tak habis smpai situ je. ingat nak ajak hubby g jln2 kat midvalley. tp hubby kata next time. ohhh sempat ke nak makan manggo shake kat midvalley b4 bersalin!

One Baby World



pastu ajak hubby singgah One Baby World kat Taman Permata Ulu Klang. Near Giant. yerlakan dah alang2 dekat dgn rumah my parents-in-law. time ktaorg pg dah nak tutup, tp still ade customer lg. not bad jgak brg2 kat situ. byk choice. actually nak survey Medela Swing breastpump Package.


Baby Cot 4 in 1

Pastu terjatuh cinta plak dgn baby cot 4 in 1 kat one baby world tu.
hubby mcm interested. Insyallah nti ade rezeki bleh beli for baby yer :)


1. Cot
2. Playpen
3. Sofa bed
4. Single/junior bed (up to 5 years old)

You Might Also Like

11 comments

  1. dear,kat mamaqstore tgh wat sale utk breastpump gi lah jenguk :)

    ReplyDelete
  2. dear...u survey baby cot nih brp eh??ada kaler putih ker?zura pun tgh carik yg mcmni,tp xtau katner..luckily u post ttg ni..=)

    ReplyDelete
  3. eehhmm saya rasa baby cot yg mcm ni mmg sgt la bagus coz bleh guna dlm jngka masa yg lama, dari bayi hingga la ke kanak2. xpayah nak kene beli katil bnyk2 kali kan. tp depends pada org jugak yg minat mcm mana.. i already bought dis kind of baby cot which can be use until 5 years old kat mothercare.. if u nak beli yg mcm ni pun, i sokong u.. well, kita sama2 tgh tggu nak deliver our baby, cuma i lewat 1 week je dr u.. rasa takut pun ada happy n xsabar to see my baby pun ada.. all d best for u k..

    ReplyDelete
  4. Yani && ff : mmg best kan. masuk wishlist nti tau! hehehe

    Arna : alhamdulillah. sy nervous ni :)

    Mrs Nageb : thanks yer :)

    ReplyDelete
  5. zura : sy survey kat onebabyworld taman permata. mmg ade clolor putih and oak color if x silap. harga lebih kurg RM1200 kot include matress. tak sure tempat lain sbb xsempat survey.

    ReplyDelete
  6. anon : thanks yer for info :)if u dont mind how much the price include mattress???

    and gudluck to u too. moga semuanya selamat and dipermudahkan yer :)

    ReplyDelete
  7. faeza..comelnye tilam kekabu tu. nad pun macam nak usha2..tapi aritu husband gi outstation kat kelantan, time jenjalan kat rantau panjang die dah beli tilam baby..hehe..kang kalau nad beli jugak die kecik ati pulak..awal gile dah beli tilam baby.. :)

    ReplyDelete
  8. wah, harga boleh tahan yer..tapi mmg praktikal la..

    kena suh en.fika sponsor nih..hik2..

    ReplyDelete

Precious Humairah

Followers

Creative By Two

Subscribe