Her 1st Fever

2:54:00 PM


oh! miss blogging...
keje banyak..maka xde mood utk menulis blog.

hati ni sayu sebenarnya..
bcoz my merah got her 1st fever. sob sob...
smua org dlm rumah pun tak ceria je...sbb cik merah tak nak layan!
nk merangkak pun x larat. tp tetap gagah mendaki tangga! hahaha!

smalam MC bwk cik merah pg clinic.
so dh 2 hari cik merah tak pg taska. nenek will take care her!
tak smpi seminggu pg taska. org masuk school. cik merah plak cuti.
I told my humairah..."tak boleh ponteng sekolah. nti report card merah! mama tak nak sign."

tak tau la nape tetiba demam.
b4 ni cucuk kat KK pun tak pernah demam.
tetiba plak kali ni demam.
mungkin dh tiba masa utk demam...

nak tumbuh gigi ke? tak plak rasanya.
sebab bejangkit kat nursery ke? tak jgak....
tak pun mogok sbb tak nak dok nursery! nak dok dgn nenek!

No No No. Humairah kna rajin pg nursery.
best.........ramai kawan2 tau kat nursery!
tak sampai 1 week pun dok nursery.

bila malam badan cik merah panas sgt. so mcm tak selesa nak tdo.
asyik terjaga je...pastu nenen tdo balik.
smalam pg jumpa doctor. doc kata tak serius.
suhu pun tak tinggi. kalo cecah 38 baru doc bg antibiotic.
takder masalah sakit tekak or flue.
just panas panas badan je...

yg sy perasan...
since dok nursery cik merah asyik nk menepek je kat org.
nak manje kot. sbb kat nursery tak de org nk manje2kan dia.
and baru beberapa hari dok nursery...cik merah nmpak berdikari plak.
cian kecik2 dh pandai berdikari...

bila demam...
cik merah plak asyik nk berdukung je. nk manje menepek kat mama je.
dgn nenek pun dia tak nak...cian nenek. layan je la cucu yg manje tu!

anak mama cepat sembuh yer. bleh kta jerit sama2!
Love u my humairah! muah!

You Might Also Like

3 comments

  1. alahai...moga cepat sembuh k!!dah ada anak nih baru tau bagaimana risaunya hati seorg ibu bila anak sakit..huhu

    ReplyDelete
  2. get well soon yer.. auni pun 1st demam semalam.. :) panic jgak.. tp alhamdulillah semalamam je dia demam.. :) auni n humairah beza 1week jer tp humairah cpt dpt merangkak :)hehhehe..

    ReplyDelete
  3. sama lah cam aisy ari tu demam...siap dengan batuk n flu lagi...adoai...

    hehe...aah lah bila baca humairah makin manja lepas ke nursery...baru teringat...aah lah aisy pun sama...mungkin nak perhatian kot...

    aunty doakan supaya humairah cepat sembuh ye...

    ReplyDelete

Precious Humairah

Followers

Creative By Two

Subscribe