Home Progress #2

3:33:00 PM

Alhamdulillah.
At last saya & hubby dah decide untuk assign contractor for our home sweet home.
Tak der lah survey sangat pun. Tapi after dah tengok hasil kerja dia kat rumah2 kat situ.
And dia plak dah paham structure rumah kat situ.
Kami setuju dengan harga yang diberikan. Harap2 dia buat kerja dengan baik.

Tentang bayaran. Dia kata tak kisah.
Nak bayar 100, 200 terpulang pada kita. Tapi dia prefer bayar after semua keje complete.
Yerla kan....ktaorg memang akan dok situ. so takkan lari la kan.
Lain la kalo dia mintak deposit2 banyak, pastu keje tak siap dia dah lari.
Sampai harini, ktaorg tak bayar deposit apepun lagi. hehehe.

Now...still in progress....
Baru start last week untuk Wiring, Plaster Ceiling & Three Phase electric power.

Ape itu Three Phase?
Three-phase electric power is a common method of alternating-current electric power generation, transmission, and distribution. {Link}

Serabut tengok rumah bertebuk-tebuk.
Hasilnya...kena tunggu semuanya complete.
Dia janji paling lambat akhir bulan 6.
Just wait and see. Hopefully before puasa dah complete untuk phase ni.
Sebabnyer sekarang ni barang2 tumpang rumah orang.





You Might Also Like

3 comments

  1. samala dear..i pun baru tau rangka plaster ceiling ni macam ni..huhuhu

    ReplyDelete
  2. kem : tu la. tak sabar nak tgu bendalah tu sume siap.

    ReplyDelete
  3. Assalamualaikum..

    Boleh bagi contact number contractor buat wiring ni..pening cari..terima kasih..faizahmohdrazali@gmail.com

    ReplyDelete

Precious Humairah

Followers

Creative By Two

Subscribe