2nd Pregnancy : My 1st trimester

1:59:00 PM

Alhamdulillah, 1st trimester telah berlalu.
Alahan kali totally sgt berbeza dgn my 1st pregnancy.
Kebetulan 1st trimester kali ni pada bulan Ramadhan.

Kali ni tiada makanan yg  keluar balik apa yg kita makan @ muntah.
Yg banyak keluar adalah angin. Bila rasa loya pun sebab angin.
Tapi kali ni byk sgt angin 1 badan.
Maybe angin dari beranak cik merah tak habis keluar sepenuhnya.
Adakah ini akibat tidak pantang dgn berdisiplin???

Alhamdulillah, sy dapat berpuasa penuh pada Ramadhan yg lalu walaupun kekadang tu rasa lemah.
Kalo dulu tak boleh terbau org menumis nak masak, Ramadhan kali ni sy masak dengan jayanya.
Sebab PIL ade kat rumah kot, so ngada2 tu kurang ckit dgn hubby.
Bila PIL balik jer start la malas masak + mengada lebih!

Yg pastinya pregnant kali ni sgt mudah mengantuk.
Pagi2 dtg ofis dh melepek especially Ramadhan yg lepas.
Boss sy kata sy ni mengandung anak lelaki kot, sebab nampak garang terlebih. huhu.

Now, dh masuk second trimester.
Yg pasti angin mmg byk dalam badan. Makan pun tak berhenti. 
Semoga semuanya di permudahkan Allah. Insyallah.

Mood : mengidam air katira. nak balik kampung!



You Might Also Like

3 comments

  1. Faeza...me tooooo....
    Banyak angin sesangat!

    ReplyDelete
  2. Waa terlepas cerita tau,,.. By the way thaniah kak..sujud syukurrr :)

    ReplyDelete
  3. faeza..tahniah...ai pun terlepas cerita...alhamdulillah

    ReplyDelete

Precious Humairah

Followers

Creative By Two

Subscribe