Ber 'Drama' Raya dengan Suami

10:32:00 AM

Byk sgt cerita Ramadhan nak dikongsikan.
Tapi rasa mcm dah lapuk sgt.

Kiter cerita raya la plak.
Sebelum raya, sy dah wat drama dengan husband.
Kalo ikutkan tahun sebelum ni tak pernah ada masalah pun pasal nak balik raya.
Tetiba tahun ni jadi syahdu kalo tak dapat beraya di kampung.

Almaklumla, tahun ni beraya di rumah sendiri.
In laws plak memang berkampung di teratak kami.
As tuan rumah, for sure la kena melayan tetamu.
Takkan la nak tinggalkan tetamu kat rumah sendiri kan?

Awal-awal dah berdrama air mata dengan husband sebab berkeras nak balik kampung jgak!
Walaupun pada awalnya suami mcm tak setuju balik ke Melaka, sebab in laws semua ada kat rumah.
Sampaikan husband kata mama balikla dgn Humairah.
Boleh ko balik kampung beraya tanpa suami????
Lainla suami ko outstation ke aper?
Sekali tu jer sy berdrama....pastu malas nak berdrama lagi...huhu. sedih ok!

Beberapa hari sebelum raya....
Adik : along balik kampung raya ke-2 kan?
Soalan sy : eh...tak tahu pun sape cakap. pandai la ko!
Adik : Alin (hubby) la cakap nak balik umah nenek raya ke-2!

Oh! maksudnyer ader peluang untuk beraya di Kampung. Mood Happy :)
Lepastu...buat2 tanya husband jadi ke kita balik kampung Melaka?
Husband kata. Ya...kita balik hari hari raya ke-2.
Alhamdulillah....my in laws pun faham. So hopefully xderla dorg terasa hati.

Walaupun balik hari ke Melaka....dah cukup membuatkan hati melonjak keriangan.
Balik kampung....ooooo balik kampung!
Tak pernah dalam sejarah raya sy, tidak pulang ke kampung.
Wajib balik kampung...rasa mcm rugi sgt tak dapat kumpul ramai2.
Humairah pun excited nak balik rumah Onyang.
Boleh kata semua sedara mara, sepupu sepapat semua dh ade.
Meriah!

Pagi lagi dh bergerak pulang ke Alor Gajah.
Plan petang lepas asar nak pulang semula ke Sepang.
Delay punyer delay,  last sekali 11 malam baru bergerak pulang.
Penangan balik kampung!


Sampai rumah nenek!

Lepas barbeque, kenduri durian. Mmg sedap sgt kot durian. Sampaikan tak jadi nak wat tempoyak!

Alhamdulillah...semoga ikatan kekeluargaan ini kekal selamanya. Insyallah


You Might Also Like

6 comments

  1. Kalau dah berkahwin masalah utama nak beraya mesti pasal keputusan nak pulang berayakan. Hehe. Belum lagi rasa keadaan macam tu.

    ReplyDelete
  2. cik merah comel.. selamat hari raya yek dr kami ^__^

    ReplyDelete
  3. kaaann..mesti nak balik kampung sendiri jugak walau macamane pon..baru rase besh berkumpul ramai2.. :)

    #faezah..yang pasal kufi awak buat tu..akak izinkan awak amik tuk ritu awk cakap tuh.. :)

    ReplyDelete
  4. suka gila weh tengok kampung nenek ko! cantik nau! anyway biaselah tu drama nak nak kat raye ni.. yang penting suami considerate melayan kerenah bini ni.. hehe..

    ReplyDelete
  5. Kak, tenangnya hati tgk umah nenek..bestnyer.. Humaira excited, mama lg eksaited tu.hahhah

    ReplyDelete
  6. slmt hari raya..

    cantik la shawl anda... :D

    ReplyDelete

Precious Humairah

Followers

Creative By Two

Subscribe