Corat Coret Aidilfitri : Beraya di rumah sendiri

3:04:00 PM

Salam Aidilfitri.

Alhamdulillah dapat melalui Ramadhan tahun ini.
Ya Allah, semoga aku dapat bertemu Ramadhan yang akan datang.
Insyallah.

Sepanjang Ramadhan, kesihatan agak tak stabil.
Sebab tu tak banyak pun update blog kesayangan ini.
Tapi sempat terjah blog2 rakan yg lain.
Seronok tgk u alls share resepi bebruka, cerita shopping raya.

Alhamdulilllah dapat raya bersama suami pada tahun ini.
Buat kali pertamanya sy beraya di rumah sendiri.
Turn raya tahun ni belah suami, so semua in laws berkumpul di teratak kami.
Tahun ni siap berdrama raya lagi dgn suami. Next part la cerita ok!

Bila dah beraya rumah sendiri, bykla persiapan kena buat.
Kemas rumah, masak non-stop.
Selalu balik kampung....makan je kan. rasakan beraya di rumah sendiri.
Tak pernah dalam sejarah beraya di rumah sendiri ok! Wajib balik kampung!

Seminggu sebelum sy & suami berhempas pulas mengemas rumah.
Rumah tak la kotor. Tapi habuk memang byk.
Ingatkan nak hire org jer bersihkan. Tapi lebih puas hati bila dpt bersihkan sendiri.

Raya tahun ni sgt simple.
Tiada theme baju raya since hubby pun plan nak berjubah.
Ramai plak berjubah tahun ni termasuk keluarga mak ayah + adik beradik.

Inilah rumah kami. Simple. Ready menerima kedatangan parents in law.

Menu berbuka hari terakhir. Mihun goreng & rendang ayam.



Pose ckit baju raya cik merah.

 
Raya ke - 3, laksa. Lepas ni rasa nk try wat laksa sendiri.

 Semangat beraya, siap beli pelita pasang keliling rumah.

You Might Also Like

11 comments

  1. salam..

    cantik baju cik merah tu

    ReplyDelete
  2. selamat hari raya faeza...berisi ke,tak sehat niii..? :)

    ReplyDelete
  3. nak datang beraya..hihi. cantikk rumah

    ReplyDelete
  4. Selamat Hari Raya. Cute sangat baju cik merah.

    ReplyDelete
  5. selamat hari raya. seronok nya beraya kt umah sendiri yer. :)

    ReplyDelete
  6. Cantik baju raya cik merah. Rumahpun apa kurangnya kan. hehe

    ReplyDelete
  7. Bestnyer raya kat umah sendiri..ros pun tringin tp tkut jd drama lak kan.. Xrasa xtau..hehehe... Cntik rumah akk.. Comel bju humairah.. Eh pak arab tu gojes la.. Hahhaha

    ReplyDelete
  8. Salam kenalan....
    juliyana-hussin.blogspot.com

    ReplyDelete

Precious Humairah

Followers

Creative By Two

Subscribe