Tiada Jenama Terkenal

12:20:00 PM

Bila bercerita tentang baju budak, honestly sy mmg failed bab jenama.
Bagi sy, asalkan kain berkualiti and sedap dipakai, sy rembat jer.
Yg penting harga berpatutan.
Sejak Humairah lahir sehingga la hampir umur 3 tahun.
Sy & suami tidak begitu menitikkan hal2 branded ni termasuk baju kami.

Bila ade yg bercerita tentang kedai-kedai branded ni wat sale, sy dengar jer la.
Sebab tak der experience beli baju budak2 kat kedai ala2 branded. so kita dengar je la.
Even pg over the sea pun, sy shopping kat street jer!



Sampai ada yg tanya, cantiknya baju Humairah...mesti papa beli kat oversea kan?
Kesudahannya sy cerita sy beli baju cikmerah kat Kenanga Wholesale jer.
My new favorite shopping mall untuk shopping baju cik merah is Kenanga Wholesale.
Tak pun beli baju kat tesco pun murah jenama F & F tu.
Tak pun pegi Sogo Sale, beli jer yang longgok2 tu.

Teringin jgak bila org2 cerita mcm best.
Pernah sekali pegi dgn hubby. Tapi last sekali tak beli pun.
Bukan kedekut ok!

You Might Also Like

10 comments

  1. cik.merah comel ni pakai baju apepun cantik. nampak mahal je semua :)

    ReplyDelete
  2. ..I kalo beli baju branded pun online je..wit cheap2 very cheap price..the rest sume beli kat tesco, giant n ...where ever cheap...

    ReplyDelete
  3. Akak suker beli kat gm klang tu..bnyk cantik2 dan kalau beli bnyk ley dpt murah..sama jer mcm kenanga tuh.. kalau baju basahan akak beli kat puren warehose sale setahun 2 kali..selai baru 3-5 hengget..plng mahal pon sepasang 10 henget...hahaha jimat giler kaann.... cume kasut budak laki ni jer..susah tol nak carik yg pekenan murah2.. kalau jusco tu 59 henget..mahal tu bg akak...huhu...nak gi uptown memalam mls pulak...eeaahhh.terpanjang cerite pulak..ngeeee

    ReplyDelete
  4. same la. aku pon rembat kt tesco jer. huhu...

    ReplyDelete
  5. salam..
    sama ngan saya....slalu bli yg murah2 jak sebab ble beli selalu...lg pn bdk2 ni pakai kejap jak..

    ReplyDelete
  6. Sama la. Byak beli baju anak kat tesco je. Kualiti ok gak.

    ReplyDelete
  7. yang xde jenama sometimes lg berkualiti drpd ada jenama.
    rugi sgt paying for the brand name, not the quality. dah la anak2 ni cpt besar kan...

    ReplyDelete
  8. Beli dekat mana-mana pun sama. Kalau cantik rembat je. Hehe

    ReplyDelete
  9. kan..ros pun xreti membeli bju.. boleh dikatakan 70% baju auni humaira tok yg beli..
    ros mmg failed bab nak bg anak bergaya :(

    ReplyDelete
  10. tak pernah pergi kenanga.. selalu ke tesco je la.. sbb ada kad tesco... hahha... ;)

    ReplyDelete

IG @littlepearlheart

Followers

Creative By Two

Subscribe