Home Project : Mencari idea for Kiddos Room

12:06:00 PM

Semangat datang nak mendeko bilik cik merah!

Rasanya hampir setahun sy membiarkan bilik cik merah ni terbengkalai tanpa apa2 progress.
Yg ade cuma katil yg bewarna putih dan curtain bewarna pink.
Dulu ade almari kecil, tapi dh dipindahkan ke bilik tetamu di bawah.

Ingat x post sy tentang Canvas Printing for Kids.
Sedih! sy terlepas pandang sampai terlepas due date nak redeem.
Dah email company tu. Hope dia masih terima lagi voucher yg sy beli tu.

Tetiba rasa dtg semangat nak deco-deco bilik cik merah.
Walaupun pada hakikatnya cik merah masih tido di atas lengan mama & papa.
Kekononya sebagai hadiah hari jadi cik merah yang menjelang 3 tahun November ni.
Semperna nak menyambut adik Humairah yg bakal lahir. Insyallah.

Konsepnyer tak pasti lagi. Jom share idea! Kak Aty Aku Bukan Bidadari sila bagi pendapat....
Rasanya nak tukar curtain & bedsheet kepada warna yg lebih ceria.
Jgn cadangkan tukar wallpaper tau. confirm tu tak diluluskan.

Since wallpaper dh pink. Plan nak deco with contra color such as peach or turquoise.
Nak add mini decoration mcm frame and perabot utk si kecil.
Maybe like meja for lukis or tempat membaca ker.
Tapi bukanla meja study kan. Anakku masih kecil. Nti dh besar kita ubah pula ikut citarasa mereka.
Lagipun bilik ni just untuk tidur & rehat jer. Cik merah punyer Playarea kat bawah tangga dh cukup.

Jom jom share & spread your idea!
Jom tgk gambar2 snap yg sy ade. cumanya part depan pintu tak sempat nak capture.





You Might Also Like

8 comments

  1. cantiknyee..suka sangat2 dgn bilik ni

    ReplyDelete
  2. cantiknye bilik bila ade gugurl di rumah kan... cantik...

    ReplyDelete
  3. Try search google..wah pink bilik humairah :)

    ReplyDelete
  4. english style mmg sesuai utk ank dara...
    cantek sangat2!!

    ReplyDelete
  5. Awak nyer idea selalu pon gempak2 cun2... akak yg suker ikut.. :) eerrrr..idea tuk baby boy bnyak ar..heheheh.. cantik ar bilik humairah..harap dpt buat pink2 kat blk tidur akak..malangnyer..suami memang ckp tak ar kaann..mencik...kene tunggu baby gurl..howyeaaa... eeaahh..?? Hehe

    ReplyDelete
  6. Dulu berangan kalau ada anak perempuan bilik nk pink+purple+white atau pink+yellow+white..hihi

    Since wallpaper dh bercorak, cadar mcm lawa plain je, combine soft pink dgn warna idaman *suka2 je bagi pendapat kn* :p

    ReplyDelete
  7. bestnye blog ni.. terus cepat² follow.. :)

    ReplyDelete

Precious Humairah

Followers

Creative By Two

Subscribe