Supirman vs Superman

3:03:00 PM

Malam terakhir ktaorg di Bandung...ktaorg dinner kat Raja Melayu. After dinner, Pak Rahmat terus pecut ke Jakarta. Walaupun hati ini tidak rela meninggalkan Kota Bandung, tp perjalanan mesti diteruskan seperti yg dirancang. Bandung....we will come again!!! huhuhu....sayu rasanya hati kerana tak puas shopping lg!!!hehehe...


As usual...bila perut telah berisi..masing2 tdola on d way to Jakarta. Jam ditangan menunjukkan 8.30pm waktu di Indonesia. Kenderaan dr Jakarta berpusu-pusu masuk ke Bandung. so macet banget jalanye...lgpun indonesia cuti pada hari isnin kerana sambutan merdeka. Dirgahayu ke-64.

Aku x dapat nk tdo sgt....sbb tak mengantuk sgt. lgpun risau jgak bila semua org tdo. tak de org nk temankan Pak Rahmat....hahahah!!! Byk gak kerete malam tu kat highway. lori muatan berat berderet-deret kat line kiri..

Aku dpt rasakan perjalanan yg memakan masa 2jam lebih hanya memakan masa 1 stgh jam saje. dan aku rasa Pak Rahmat la pemandu terhebat dijalan raya!!! fuh...mmg hebatla Pak Rahmat. tak der org yg leh challenge dia mlm tu. sampaikan semua terjaga dr tdo melihat kehebatan Pak Rahmat yg bertukar dr Supirman kepada Superman!!! Lihatlah Dunia!! Bertukar!!! mungkin ni kali terakhir dia bleh tunjukkan skill kat ktaorg kot!!! tak pun dia nk melepaskan sesuatu yg tidak terlepas!!! oh tidak!!

Tuhan saje yg tau how we feel....

Alhmadulillah, ktaorg selamat gak smpi ke Bandar Jakarta. lega rasanya hati ini...Pak Rahmat ni maybe tak familiar sgt dgn jalan-jalan kat Jakarta. Berpusing-pusing gak nk cari Hotel kalisma tempat ktaorg nginap kat jakarta. Hotel ni kat area jalanan...bahaya jgak kalo nk jln sorg. byk pencopet kata org disitu. so...pas semua urusan...ktaorg terus check in bilik...e pak iskandar kata harga hotel ni murah ckit compare to Hotel Progo, Bandung. even size bilik dia besar than progo, tp i'm not feel cormfortable to stay there. horror gak sbb xde tingkap & blakg tu ade deretan rumah setinggan. yg plg aku & qilah tension pasal toilet + shower. x best langsung. si pak teruna tu plak tak tahan sbb aircond slow banget. si jawa plak bising dgn tv xde remote!!!hampeh btul!!! sbb kepenatan....ktaorg layan je la!!! zzzzzzzzzzzzzzzzzzz

sakan shopping.....

izna with her luggage & orange box..hahahah!!

You Might Also Like

0 comments

Precious Humairah

Followers

Creative By Two

Subscribe