Cerita BF Boss

4:17:00 PM

Salam semua!


What'sup! hope smua sehat!
Rasa lama plak tak update blog.
Kalo bleh hari2 nk update blog ni!

Mgu lepas sgt bz. mmg tak sempat nk blogwalking blog lain...
Harini baru bleh nk relax2 ckit wlpn ade saki baki keje yg perlu disettlekan...

Last week, berkesempatan borak2 dgn my boss time on d way ke campus pandan for presentation. Boss sy siap tanya tak bwk breast pump ke? sy malas nak bwk sbb takut tak sempat nak pump pun! huhu!

Then,my boss citer experience BF dia! sgt best rasanya...My boss dh ade 3 kids. Dia kata ingatkan bile dh beranak 3 susu akan byk terus after bersalin. rupa2nya sama je. stp kali bersalin susu dia mesti tak berapa nak byk.

Tapi...after direct BF and pump. Alhamdulillah susu dia sgtla meriah. Dia bleh simpan 70 stock EBM dlm fridge. siap offer sy lg kalo nak storage bottle dia. best best!

Sy tanya mcamana nk dpt susu meriah camtu? Boss sy kata dia tak makan pun lobak ke jantung ke supplement ke. Tapi klo ade depan mata dia makan je. Tips boss sy hanya makan kurma & minum air masak byk2. and jgn lupa minum susu utk kalsium!

Dia pernah berpeluang mkn jantung pisang sekali slps meeting, dia kata mmg berkesan...kejap je dh berat!

And boss sy sgt rajin pump! tgh2 meeting pun dia bleh kluar pg pump! on d way balik umah pun dia pump! dia kata smpai umah nk dekat 10oz kalo dia pump on d way back. oppps dia hanya pakai medela manual je. bleh kata byk kali la dia pump sehari!

Tips pump dr boss sy...sblum pump urut2 membulat kat br**** kta. pastu picit ckit utk kluarkan susu. Then stp kali after direct BF baby, pump plak.

Sy mmg lg semangat giler after dgr citer my boss tu. Dia kata sgt enjoy time BF. Yg penting yakin pd diri sendiri! pasti bleh!chayok!

So...pesanan boss sy
ENJOY BF!

You Might Also Like

2 comments

  1. nice story..patut dicontohi amalan bos awak tu..=D

    ReplyDelete

Precious Humairah

Followers

Creative By Two

Subscribe