Buku Solat & Doa untuk Kanak-kanak

10:26:00 AM

Semalam sedang membaca alif ba taa bersama Humairah, tetiba....

Cik Merah : "Mama, esok nak bawak book pergi school".  
(School dalam erti kata sebenar is Taska.)
Mama : "Kawan Humairah bawak book pergi school ke?"
Cik Merah : "aah...Zahra bawak book pergi school".
Mama : dalam hati...kenapa plak tetiba nak bawak book pergi school ni.

Bangun pagi ni...

Mama : "Humairah bangun kita nak pergi school ni"
dalam keadaan mamai kena dukung
Cik Merah : "Mama, nak bawak book"
Mama : "Book ape?"
Cik Merah : "Book Doa"

Sy agak terpinga-pinga. Buku Doa? Kat rumah memang saya tiada koleksi buku doa khas untuk kanak-kanak. Yang ade cuma buku solat yg sememangnya ade Doa selepas solat dan buku Alif Ba Taa.

Sy nak kongsikan koleksi buku Khusuknya Solat. Sy dapatkan di kedai buku beberapa bulan lepas. Kandungannya agak menarik dan mudah difahami. Ade 2 jenis buku, pink & biru. Pink untuk anak perempuan, Biru untuk anak lelaki. Humairah suka tengok buku ni sambil ikut gaya gambar dalam buku ni.




Akhirnya saya capai jer buku ABC untuk di bawa ke sekolah.

Hari ni kena ke book store untuk mencari buku koleksi Doa untuk kanak-kanak.
Mummy, ade tak suggestion buku-buku doa yang bagus untuk kanak-kanak?

You Might Also Like

3 comments

  1. salam...

    nk tye laa.,kt ne nk cari buku solat ni eh.? specific kt nilai.? hee :-) tq

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sy beli di Tesco Semenyih. Kat Nilai belum jumpa lagi buku ni

      Delete

IG @littlepearlheart

Followers

Creative By Two

Subscribe