Saya suka mama masak...

12:30:00 PM

Korg tengok tak iklan Planta kat TV?
Terasa plak dengan iklan budak kecik tu.
Sebab selalu jgak makan luar compare to masak kat rumah.

Rajin memasak bila husband ade.
Sebab husband sgt suka menolong di dapur.
Even kat rumah in law pun husband tolong mak mertua kat dapur, sy lepak tgk TV.
Menantu ni tau makan jer.

Kalo in law dtg rumah pun, dia jgak yg masak. Balik keje sy makan jer.

Tapi sy tak kisah pun, sebab biarlah mak mertua masak ikut citarasa dia.
Sebab nanti kalo sy masak, takut tak kena citarasa plakkan.
alasan betul!

Nampak bezanya, bila masak di rumah Humairah akan makan banyak.
Berulang-ulang lagi....
Kalo kat luar plak ikut mood dia.
Nampak tak yg anak pun suka homemade cooking.
Mama yg tak faham kehendak anak.

Sy memang tidakla expert tentang masak masak ni.
Nak share beberapa siri masakan sy di rumah.
Jemput jamu mata la yer...

Nasi goreng yg menjadi kesukaan seisi rumah. 
Selalunye husband akan wat tambahan lauk udang goreng tepung or ayam goreng.

My 1st time try kebab pita menggunakan daging burger.
 Humairah pun suka.

Nie plak terpengaruh dengan jiran sy, kemn. 
Sandwich + sausage + cheese & disalut telur.

Roti jala kaler maler resepi dari secubit garam.
Mak mertua sy speechless tgk sy wat roti jala ni.

You Might Also Like

6 comments

  1. terpegun tgk roti jala iteww dear..kemas je rase sayang nak makan :)

    ReplyDelete
  2. perrgh.. hebat ar.. roti jala tu menggiurkan..

    ReplyDelete
  3. hehehe...1st time tgk roti jala color tu...

    ReplyDelete
  4. Assalamualaikum fieza...sy mama danish zikri. thanks for the lovely artwrok & services. Sy belom sempat lg nk update blog tp sy suka blogwalking jer. Sejak ada anak ni mmg dah tutup kedai bakery lame dah. He he. anyway nice to deal with you. Selamat menyambut ramadahan.

    ReplyDelete

Precious Humairah

Followers

Creative By Two

Subscribe