Flying to Kota Kinabalu

9:22:00 AM

Actually trip to Kota Kinabalu kitaorg plan after balik dari Cameron Highlands.
Kebetulan time to Air Asia tgh wat promotion.
Rembat jer la dgn harga RM110 pergi balik Kuala Lumpur-Kota Kinabalu.
Eh rasanya boleh dapat lagi murah kot.
Rasanya semua dah ade experince ke Kota Kinabalu.
Cuma yg lainnya...kali ni bawak anak2.

Ktaorg amik flight seawal 7 pagi.
Plan berkumpul di rumah kami memandangkan rumah kami 15 minutes to LCCT.
Sempatla jgak solat Subuh kat rumah sementara menunggu yang lain sampai.
Dah nak gerak ke airport ade plak lagi yang tak sampai. Call byk kali tak berjawab.
Rupanya diorg 1 family tak sedar. Hampir2 tak sempat check in luggage.
Alhamdulillah...counter staff AA sgt membantu. Sempat la check in luggage.

Trip kali ni with 3 couples + 4 Kiddos.
2 pregnancy ladies. Oh yer jgn lupa mintak refference letter dr doctor.
Husband dah pesan, walaupun belum nampak perut sila bawa refference letter. 
If tak declare, nanti kalo jadi ape2 AA tak tanggung.

Cik Merah as usual cepat ajer bangun kalo nak naik aeroplane.
Papa kejut & mandikan. Happy jer nak berjalan.
Tapi bila tanya nak pg mana.....asyik nak pegi Hong Kong jer...

Bila naik aeroplane...cik merah mintak IPAD. Papa biasala...layan jer anak.
Mama dah rasa pening2.

Lepas layan Ipad...time to breakfast.
Sebab amik flight pagi, ktaorg siap booked makan.
Lgpun flight 2 jam setengah. Lama jgak tu.
For Kiddos. Sy booked Kids Meal. Kali nie Kids Meal dah berwajah baru.
Ade coloring book & pencil color. Kalo dulu dia bagi origami.
Penat mak nak mengadap origimi anak tu...

Cik Merah xde makne nak melayan kids meal tu.
Dia hantu nasi putih. Makan nugget jer ckit2.
Lepas makan & kaler maler. Cik Merah terbongkang tido.
Mama dah lama pengsan. Pening pening lalat.....

Kids Meal Set

 
Cer tgk budak yg baju merah tu.... org lain dah start kaler kaler. Dia makan lagi. haha!
Alya...alya...

Alhamdulillah sampai ke Terminal 2 KK awal 15 minit. Teruk betul jalannya.
Kot yer pun ktaorg naik flight tambang murah...jalan nak masuk ke terminal tu dah macam jalan kat lorong belakang kedai. huhu. Sgt tidak selesa.  At least sediakan la jalan yg lebih elok walaupun tak der aircond.

You Might Also Like

3 comments

  1. Bestnya..sure cik merah yg lbh excited tuh

    ReplyDelete
  2. Bestnyer cikmerah kerap naik flight... Auni humaira xrasa lgi..hehheeh

    ReplyDelete
  3. amboi sonoknya.boleh kaler kaler ye.hehehe.bejalan sakan.

    ReplyDelete

Precious Humairah

Followers

Creative By Two

Subscribe