44 days of Pantang

3:24:00 PM

Salam Jumaat...

Harini Naqeeb dah berumur 48 hari...
Mama pun dah abis pantang. 
Last week dah urut penutup pantang utk 3 hari. 
Seronok dapat urut. Percuma utk anda yg bersalin kat Hospital putrajaya.
Rugi tak amik. Sy pun baru tau. 

Pantang kali ni mmg agak suka ria ckit sbb berpantang kat rumah sendiri.
30 hari pertama pantang follow jgakla. lepas tu dah suka hati. hehe.

Mak & mak mertua plak jenis yg tak kisah.
So mmg suka ria jgakla.
Tambah lagi pantang musim panas. stokin smua entah ke mana.
sampaikan ade satu malam tu perasan mak mertua selimut kan kaki.huhu.
husband plak pinjamkan stokin winter. huhu. mmg sauna la kaki!

Beberapa kali gak terkantoi.
Sedang syok2 tdo kat hall, tetiba nenek datang.
Apa lagi...mcm2 soalan la kna. ko tak pakai stokin ke along?
Jaga elok2...takut bentan nti. sempatla kna ceramah pantang dgn nenek.

Dah nama pantang sendiri.
Awal2 pantang mak tolong masak & mandikan baby.
lepas tu smua buat sendiri jer. mula2 mmg kekok. tp lama2 ok la kan.
husband tolong klo time dia off. parents plak dtg rumah kalo husband keje.
seriously...takut sebenarnya tinggal dgn baby 2 org. bukan takut ape. takut x bleh handle baby.
padahal anak dah 2 org. hehe. 

Orang tua kata tak boleh tambah kalo dalam pantang.
Sy belasah jer. Alasan asyik lapar menyusu anak.
Selalunyer ikan sy grill atau goreng jer dlm pemanggang ajaib.
sayur rebus sudah. simple bersama nasi panas.
mak sy pesan tak boleh makan nasi sejuk. i follow jer.


ikan bilis lada hitam goreng tanpa minyak. makan dgn nasip panas pun dh cukup!


You Might Also Like

2 comments

  1. Bestnya dah hbs pantang. Lps ni turn sy plak hehe...

    ReplyDelete
  2. Salam faezah.. tahniah dah abis pantang.. hehehe.. sama la mcm sy dulu, time anak 2nd kena berpantang kat umah sendiri.. 1st week umah MIL, 2nd week kat umah sendiri.. mula2 hubby yg masak.. nak masuk week ke 3 semua keje wat sendiri.. masak, mandikan anak, basuh baju, kemas umah.. makan pun kadang2 lewat sbb ikut kesempatan nak masak.. semua kena layan sendiri.. xde chance dah nak duduk bersantai org layan kite.. hahaha..

    tp nasib baik time tu anak yg 1st still hantar kat umah babysitter.. kalo x, mesti x terkejar nak handle anak 2 org dgn nak wat keje umah.. memang berpantang koboi la.. hahaha..

    ReplyDelete

IG @littlepearlheart

Followers

Creative By Two

Subscribe