World Maps at Home

3:38:00 PM

Monday....oh Monday!

Dah lama beli map ni. Tapi dok bergulung la dok dalam stor.
Akhirnya berjaya mem'frame'kan  map yang dibeli kat giant ni.
Tak ingat dah harganya berapa. Rasanya tak sampai RM10 pun.

Kebetulan ada frame IKEA 50x70 cm kat rumah.
Dapat idea nak mem'frame'kan map.

Dulu kecik-kecik, ketika duduk rumah flat kitaorg adik beradik tampal peta dunia kat pintu bilik.
Kebetulah ayah memang outstation selalu.
So, adik yg kecik selau mentelaah peta dunia.
Kalo sesekali balik rumah lama, mesti ada lagi peta tu kat pintu bilik.

Salah satu sebab memang nak sangat ajar cik merah mengenali negara-negara di dunia.
Senang nak explain setiap kali husband pergi outstation.
Seronok juga dapat belajar sesama dengan anak.
Sebab sy pun bukanla celik sangat tentang peta dunia.
Setiap kali pergi mana2 mesti husband suruh check map.
Sekarang senang kalo apa2 ada map kat rumah.












You Might Also Like

2 comments

  1. Assalam...teringin jugak nak letak map kat rumah..tp x jumpa lg yg betul2 berkenan..ehss...map pun kene berkenan ker..ekekeke... sebenarnya x jumpa lg map & framenyer..cita2 setinggi gunung nak melancong seluruh dunia..apakan daya, poket kosong..ekekeke

    ReplyDelete
  2. bagus jugak ada benda ni..
    senang nak tengok dan latih anak tengok dunia.
    kita pun sama boleh belajar.

    suka akan idea ni..

    ReplyDelete

IG @littlepearlheart

Followers

Creative By Two

Subscribe