Tiada Geng Pump

11:54:00 AM

hi...
mula2 tepek gambar si kecik merah.
especially utk tatapan aunty shaheeda! hehehe

SEBELUM


mula2 pakai serkup nenek je. hahaha!
ni kes nenek buli cucu. bwk pg umah jiran pun nenek bwk pakai serkup ni.
padahal ade je topi si merah ni.


SELEPAS

now...nenek gembira si merah ade red crochet.
aritu pesan kat ayah soh beli kat korea. tp ayah tak sempat beli.
last skali mama beli kat online je la. huhu.


Lately ni, sy dah tak melakukan tugas pump di surau lg. camana plak plug suis kat surau tu x leh guna. rosak kot! and malas nk report! terpaksa la sy tumpang kat bilik ofismate. nak tgu bilik sediri..entah bila la kan. never mind! tak kisah sgt pun!

Thanks to mira my ofismate sudi menumpangkan bilik. tp kesian jgak. takut dia x selesa plak nak wat keje sbb ade pencemaran bunyi breastpump dlm bilik dia. hopefully dia tak kisah la kan.

Alhamdulillah...demand masih ade. production pun masih ok! cuma sy yg malas pump! sy pump hanya 2-3 kali je sehari. dapatlah 12-15 oz. kalo rajin pump, mesti dpt tambah lg stock EBM kan. tp cukup utk si kecik humairah yg kurang menyusu melalui botol. nak tdo je nenek kata. tp bila mama balik tau plak nak bergayut.

Tiada geng pump...

work environment mmg mempengaruhi kta. especially si ibu yg bekerja byk masa dihabiskan kat ofis. boss sy antara inspirasi yg menguatkan sy utk terus BF Humairah.

tp now sy dah tak de geng BF! yg pregnant last year seangkatan dgn sy ade 3 org.

A . Alhamdulillah berjaya BF anak smpai 10 months. mmg niat nak BF anak smpi 2 tahun. dia slalu jgak share tips BF. ktaorg punya breastpump sama jenis! aritu dia share production dah berkurg. now dah campur dgn FM

B. bersalin b4 saya, mula2 sy excited ade jgak geng pump. tp now dah stop!

C. tgu plak sorg baru balik dr cuti bersalin, dia kata dah cuba sedaya upaya utk BF baby, tp tewas.

D. and ade plak staff baru from other division. excited la sbb ingatkan dia wat proses pump menge'pump' ni. rupanya dia kata lepas pantang dah start campur.

maka...sy tiada geng pump! sorg2 je la kebosanan! huhu!
utk mengisi masa ketika pump supaya tak bosan. sy slalu bwk magazine utk baca. sbb kalo sy bwk keje office. nti tension! tak kuar plak susu! huhu. ade ke teori mcm tu ek???

tapikan...ade jgak yg sy tanya. "tak pump ke?" mesti diorg jwb "tak sempat la. bz".
mmg betul sy kdg2 tak sempat nak pump especially kalo meeting. terasa nak beli manual pump bleh curi2 kuar pump time meeting. tapikan...salute kat my boss yg bz meeting memanjang. {bleh baca entry Cerita BF Boss}bleh plak dia consisten menge'pump' kan.

Hopefully usaha murni sy ni dapat diteruskan dan diberkati Allah....Insyallah...

You Might Also Like

7 comments

  1. insyaALLAH...chaiyok2 faeza...sy nnt dh msk keje pn xde geng...alhamdulillah sy dok dlm bilik...tp dok ber2 lh...uhu

    ReplyDelete
  2. sy pon xde geng nant.. bilik pon xde.. terpakse menumpang surau la jwbnye..

    ReplyDelete
  3. trskn usha murni itu ye cik puan...:)

    cik merah y kiut miut :)

    ReplyDelete
  4. Btul tu, enviroment pon bole efek kn... Ni tgh pikir, pas bsalin nk try BF and mengepump, tp tgk kt ofis br ni cm xde pulak org yg mengepump ni. Xpela, asal ada surau..ade electricity source da kira ok.. harap2 jiwa kental nk BF dan mengepump... :-)

    ReplyDelete
  5. same lah kita...tak de geng nak mengepum...lagi lah kita pump pakai manual lagi...tak cukup duit lagi nak beli pump auto...bestnyer...banyak gak dapat kan..em..risau lah bekalan susu utk aisy dah tinggal skit..leh kongsi info tak? tolong lah jwb soklan kat blog kita pasal bf nih...

    http://ourlovenlife.blogspot.com

    ReplyDelete
  6. haha.. si merah ni mmg nk kena, aunty tak sempat baca title entry mama trus je buka blog sbb pic cute dia tau x?? tp kan, humairah lg cumel pakai serkup nenek.. hihih

    smoga mama berjaya EBF humairah smpai 2 thn, nnti leh jd inspirasi aunty plak..u can do it!! dun give up k mama

    ReplyDelete
  7. Silakan faeza, at least aku ade gk teman borak dr ngadap pc tuh ;)

    ReplyDelete

Precious Humairah

Followers

Creative By Two

Subscribe