Cik Merah dah mamam!

9:09:00 AM

Smalam Cik Merah berumur 5moths 3 Weeks 3 Days Old.
Smalam cuti and smalam sy berjaya prepare puree utk cik merah.

Gagah pagi2 berdua dgn cik merah ke tesco semata2 nak beli apple.
apple besar takde. maka amik la apple gala yg kecil. org kata apple besar manis. apple kecik takut masam ckit.

Balik tu cik merah mengantuk. sementara cik merah tdo. sy prepare puree apple + susu ibu.
bila dh siap of course excited nk bg dia makan. lama plak cik merah ni tdo. sy pun tgu bilala cik merah nak bangun tdo! hehehe.

Time suapkan puree tu mula2 ok! tp muka cik merah terkebil kebil sebab masam kot! maka tak byk pun dia mamam. ckit je...cian tgk muka terkebil kebil. hehehe! lucu!


Petang my mom bawak banana. and sy try lenyek banana + susu ibu. kali ni cik merah mmg berselera sgt! siap jerit2 tak sabar nk tgu disuap... hehe. maka utk 2-3 hari ni puree banana + susu ibu la makanan cik merah!

♥ ♥ ♥ Pics cik merah makan tak sempat tranfer lg ~ Banana's Girl ♥ ♥ ♥

You Might Also Like

4 comments

  1. bestnye! x saba nak tunggu medina bleh mamam.heheh

    ReplyDelete
  2. x sbr nk tunggu rania mkn solid food jgk :)

    ReplyDelete
  3. wah bestnyer....nak try untuk aisy gak lah...but semalam aisy baru 5 bulan..so kene tunggu beberapa minggu lagi lah...

    ReplyDelete
  4. wah2..miss red dah mamam lah. faeza, memang kena mulakan dengan buah eh? kalau syr boleh tak? dah tak sabar nak bg najla mamam jugak ni. hehe

    ReplyDelete

IG @littlepearlheart

Followers

Creative By Two

Subscribe