Rumah Kawan Cik Merah

2:50:00 PM

Nama rumah kawan cik merah Taska Nur Umairah! bagus cik merah ni kecik2 dah ade rumah utk kawan2 sepermainan. hehehe! Bukan taska milik cik merah. Tapi tempat cik merah akan tinggal bersama kawan-kawan start next month!

Sebab ape cik merah kna dok taska start next month?
nenek cik merah tak nak jg cik merah dah ke?
adakah cik merah kna halau dgn nenek sbb dah huru harakan rumah nenek?

hehehe...semuanya bukan sebab cik merah dihantar ke rumah kawan2nya. sebabnye perjanjian mama & nenek cik merah bakal tamat! sob sob! Yes...perjanjian dgn my mom bakal tamat bulan ni utk take care humairah. Bukan my mom tak nak jaga Humairah...tapi sy dah janji dgn my mom utk jg merah for 6 months. then akan hantar ke nursery. lagipun tak nak susahkan mak. dulu ktaorg kecik2 mak jg ktaorg sendiri. makanya dah beranak ni...pandai2 la jg anak sendiri kan! lagipun bg cik merah ni sosial ckit dgn kawan2. hehe. and i'm sure my mom will miss humairah! sy sgt bersyukur sbb my parents dok dekat blehla tlg take care cik merah!

and start next month me, hubby & humairah akan kembali ke rumah kami yg dah 6 bulan ditinggalkan. yeah! i miss my sweet home wlpun tak bape nak sweet sgt! hahaha! and b4 back to home sweet home. byk benda kna rearrange utk menyambut kedatangan cik merah! yg bakal huru-harakan rumah!

Alhamdulillah...td baru je submit form kat Taska. sy beruntung sbb taska kat tempat kerja je. senang nak antar cik merah nti. time lunch pun bleh pg jenguk cik merah and direct BF! tapi...biasalah kalo dh dok kat taska ni...kna extra take care la especially demam ke, sakit ke. takut berjangkit.

and...byk kna prepare utk kemasukan humairah ke rumah kawan2nya. wah mcm masuk sekolah darjah 1 plak! haha! korg share la tips2 utk hantar anak ke nursery. and ape yg kna prepare???



Taska 2 tingkat. atas utk baby. bawah utk yg dh merangkak.
maka...cik merah akan ke bawah terus!

keadaan dalam taska

Nie taska utk bebudak yg dah besar. 1 year++.

You Might Also Like

5 comments

  1. wah. dh start nk masuk nursery dh cik merah ni yer ;)

    ReplyDelete
  2. selamat berjumpa dengan kawan kawan sebaya cik merah!

    ReplyDelete
  3. bestnya taska nih... :) besau!
    surely merah lagi happy sebab jumpa ramai kengkawan.. :)

    ReplyDelete
  4. taska tu nampak best & menarik.. mesti cik merah suka!!

    ReplyDelete
  5. perkembangan minda akan lebih baik bila bersosial dgn kwn2 yg lain :)

    ReplyDelete

Precious Humairah

Followers

Creative By Two

Subscribe