Diapers Time!

12:09:00 PM

Today nak review ckit pasal diapers. 
mari berexperiment dgn diapers.
Just to share with mummys & mummy to be.

1st diapers cik merah is Pureen Basic.
Cheap! bcoz borong kat Pureen Sale last year.
Jimat la kononnyer. siap borong 2 packs lg. 
We use about 1-2 weeks after cik merah lahir je sbb pot pot mcm merah merah ruam.
Then doctor suggest tukat diapers. Bcoz of baby dia pakai pureen pun tak bape elok.
So...not recommended Pureen Basic...change to other diapers.



Selepas doctor suggestkan tukar diapers. My SIL suggest change to Drypers.
Alhamdullillah cik merah serasi dgn Drypers. Tiada masalah Tiada kotoran.
Cuma Drypers ni part pelekat tu kadang2 kurg melekat
Tp I think skrg drypers dah improve in terms of pelekat tu rasanya.

3rd choice we use PetPet. Sbb ramai yg recommend petpet ni.
Again...humairah tak de masalah with pet pet.
Pelekat pun mmg terbaik!


And baru baru ni my SIL bagi try huggies color blue ni.
So we try je la kan. dah org bagi. Tp tak brape ok la.
Again...pot pot merah lg.kali ni teruk plak!
and material huggies ni pun mcm tak serap basah.
Cepat berat! Kna tukar slalu...

As conclusion...stick je kalo dh elok utk baby. Bdak kecik ni tak blh dijangka...hehehe
Pilihan di tangan anda. Berikan yg terbaik utk bayi anda!
Have a nice wekend! 

You Might Also Like

9 comments

  1. huggies biru mmg cmtu...sy pskai huggies merah...mmg ok... :)

    ReplyDelete
  2. Yanie : aah yanie. sy rasa huggies merah or green ok.

    ReplyDelete
  3. buat mase skang ni medina pkai petpet.memang tebaek.hage pun bepatutan =)

    ReplyDelete
  4. My ammar tak boleh pakai huggies biru..celah kelangkang dia melecet. Pet2 ok..i suka..

    ReplyDelete
  5. Huggies biru kalau pakai kejap je pun dh kembung.. sgt suka dgn drypers, skrg pelekat drypers dh ok

    ReplyDelete
  6. my prince pakai PetPet..dulu pakai MamiPoko tapi tak bagus sebab bila dia poo2, najis akan terkeluar kat blakang...till now dia pakai PetPet..tidur malam saya tukar sekali sahaja sampai ke pagi.. =)

    ReplyDelete
  7. luckly qaid nmpk ok dhn huggies tp tula..cepat bert kan??pet pet n drypez kot pling bes

    ReplyDelete
  8. ohh, huggies biru mmg pelekat die problem ek? i ingat i sorang je feeling gitu. now dah tukar pakai drypers. nanti nak try huggies merah @ petpet pulak lah.

    thanks for sharing mommy Humairah :)

    ReplyDelete
  9. Yusuf pun sama... klu pampers x sesuai naik ruam merah2.
    Pakai pet2 paling best. Pakai hey baby murah tapi kadang2 bocor bila yusuf kencing banyak.

    ReplyDelete

IG @littlepearlheart

Followers

Creative By Two

Subscribe