Dilema Nursery

8:29:00 AM

Salam jumaat...

Smalam MC lg. again humairah got her 2nd fever.
Actually, humairah dh 2 mgu tak dok nursery after her 1st fever.
Lepas tu sy antar nursery last monday tuesday. on wednesday she's got her 2nd fever. oh again!
Total day dok nursery for June = 6 Days! uhhhhh! adakah berbaloi???

Then pegi klinik smalam doc bg antibiotic. 38.6c suhu badan.
b4 ni doc tak bg antibiotic sbb suhu badan tak tinggi.
kesian tgk dia tdo bernafas guna mulut sbb selsema. hidung tersumbat kot!

Again...today humairah tak pg nursery lg...
Nak salahkan nursery ke?atau antibodi humairah yg tak kuat???
My mom dh start bising2 pasal nursery. sblm ni dia jaga 6 bulan xde pernah demam pun!

Yes...of course tak bleh nk compare nursery & nenek yg jaga.
Sy yg choose utk hantar nursery. risiko kna tanggung sendiri la!
klo nak terbaik mcm my mom jaga...benti keje jg anak sendiri. full stop!

Org ckp humairah baru nk selesakan diri dgn tempat baru.
yer...mungkin sbb antar nursery time 6 month. antibodi baru nk berfungsi.
kalo org lain dr 2-3 bulan dh dok nursery. dah lali dah kot dgn environment!

Oh! sy dlm dilemma...
mak mcm xbrape sokong sy antar humairah ke nursery lg.
yer...sy mmg suka kalo my mom yg jaga.
tapi...smpi bila my mom nk jaga humairah?? nti klo ade anak lg???
takkan smua nenek yg nak jaga. kesian my mom.
sy tahu dia penat nk wat keje umah lg.....

and dalam diam...humairah tumbuh lg 1 batang gigi. nows dh ade 2 batang gigi.
adakah sebab tu demam?? oh...klo tumbuh 32 batang takkan 32 kali demam!


dilemma's mama
~ mama merah ~

You Might Also Like

5 comments

  1. sian merah....get well soon ye merah...maybe sebab demam nak tumbuh gigi kot.. :)

    ReplyDelete
  2. faeza, cuba try cari BS yg dekat2 umah. BS biasanya tak jaga ramai sangat budak. BS Sakinah jaga dalam 5 orang je. Alhamdulillah, ok2 jer... Cuba ya!

    ReplyDelete
  3. sian cik merah =(
    memang ade budak yang kerap demam bile anta nursery.anak opismate saye kat sini pun cenggituh.cube tengok environment nursery tuh camne.kebersihan die camne..kalo tak memuaskan tepakse tuka nursery laen la.takpun try cari pengasuh..ini cume cadangan jek =)

    ReplyDelete
  4. aku rasa dia demam sebab tumbuh gigi..

    cewah, cam berpengalaman nih.kekekekek...

    anyway, semoga humairah cepat sembuh...! buid up antibodi sehabis-habisnya supaya jadi cik merah yang kuat dan sihat!

    ReplyDelete
  5. dear..maybe kot dia demam sebab nak tumbuh gigi. Just give her time to adjust kat nursery tu dulu..:P

    ReplyDelete

Precious Humairah

Followers

Creative By Two

Subscribe