Sepagi di Pantai Puteri, Melaka

7:47:00 AM

Entry ni agak basi la kan. sebabnyer dah lama kot gambar ni disimpan berhabuk dalam lappy. Balik kampung sekali sekala best jgak dapat menenangkan fikiran. Sekali sekala dapat lepak tepi pantai pun best kan.

Satu pagi masa balik kampung. Mak su ajak pegi Pantai Puteri. Motif pegi sana saje lepak2 tepi pantai sambil makan2. hehe. 1st time aku ke Pantai Puteri ni. and 1st time jgak Cik Merah menjejakkan kaki ke Pantai.

Pantai ni tak brape digalakkan utk mandi manda. Kalo lepak lepal sambil mkn aiskrim best jgak. And photoshoot pun best jgak kalo pandai amik shoot2 yg menarik. hehe. Actually tempat nelayan berlabuh utk antar ikan. so maknenyer ikan segar2 and harga pun bleh tahan la kot sebab my mom dah repeat pergi beli ikan Balai Nelayan Pantai Puteri.

On the way ke Bandar Melaka utk lunch ktaorg lalu gerai tepi jalan nad kerete parking berderet. Pantang ek nampak byk kete. mesti busy body nak tau nape? tertanya gak ktaorg nape banyak kereta kat sini. best ke? Makan cendol or rojak ke? Rupanya dah balik rumah baru ktaorg tau yg berderet kereta tu popular dgn Coconut shake Pantai Kelebang. Sampai harini belum sempat utk menikmati  Coconut Shake tu.

Ktaorg lalu Dataran 1 Malaysia yg luas mcm kat padang pasir. Tempat orang main layang2 and bersantai. Pastu benti kat gerai-gerai kecil di tepi jalan utk beli belacan Melaka. Saje singgah beli ole2 utk mak mertua ku sekali.

Layan la gambar...

 


 

 

 

 

 

You Might Also Like

3 comments

  1. Ya allah..sangat sesuatu di sini...sangat menggamit jiwa...ecewah..banyknya kenangan i kat sini... :)

    ReplyDelete
  2. Mrs Nageb : ooo org Melaka! tentu byk kenangan di sini...

    ReplyDelete
  3. Ooo..i pun selalu gi sini kalau balik melaka. Coconut shake tu memang fames..tapi i x pernah beli..memanjang jek ramai org :P

    ReplyDelete

IG @littlepearlheart

Followers

Creative By Two

Subscribe