Cintaku Bukan di Dapur

5:06:00 PM

Entah tak tahu kenapa saya sangat runsing dengan design kitchen saya.
Padahal banyak lagi checklist yang perlu difikirkan nak masuk rumah ni.
Saya bukanla rajin sangat memasak pun.!!!!!

Hubby sebagai sponsor paling besar, maka saya kenala kemukakan surat rayuan saya.
Hopefully hubby paham design kitchen yang isterinya impikan.
Walaupun kontraktor tak berape nak paham impian seorang wanita bila mempunyai dapur idaman.
huhu....

Surat Kepada Suamiku Tercinta

Papa,
Walaupun mama tak pandai memasak.
Mama tetap impikan dapur yang cantik dan selesa mengikut citarasa mama.

Walaupun dapur rumah kita tidak sebesar mana.
Mama tak mintak papa invest banyak untuk besarkan dapur.
Cukupla dengan dapur yang sedia ada.
Mama sentiasa bersyukur.
Alhamdulillah.

Mama teringin sangat nak dapur yang cantik, simple pun mama tak kisah.
Walaupun mama prefer kitchen cabinet bewarna hitam,
Tapi mama suka sangat kalau dapat KC warna putih.

Papa,
Ckit je whistlist mama.....
1. Pecahkan table top yang sedia ada. Mama nak wat table top yang baru dengan vendor KC sebabnyer table top ni sgt terhad dan tidak sesuai.


2. Tukar windows kitcehn yang kecik ckit and Upgrade windows kitchen kepada 3 frame panel supaya cahaya akan senang menyinari dapur kita. nampak lebih luas (mama tak berkenan windows yang gedabak tu)

macam ni cantekkan papa>. boleh letak pokok2 kecil di tepi tingkap. hehe
Mama harap papa memahami cerita impian mama.
Terima kasih papa kerana membaca kisah dapur impian mama.
Semoga mama akan lebih merajinkan diri utk memasak untuk papa dan Humairah.

Terima Kasih papa...
Mama sayang papa...
Cinta kita bukan hanya di atas dapur.

Luvs...Mama

You Might Also Like

4 comments

  1. super setuju! hahaha..and the ikea design tuh memang selalu saje menepati kehendak citarasa saya juga! :)

    ReplyDelete
  2. suka sgt design ikea tuh.. kdg2 ikea ni suma match kan.. semoga papa humairah dimurahkan rezeki untuk masuk umah baru :)

    ReplyDelete
  3. sweet...

    harap2 papa humairah baca n perkenan la hajat mama humairah

    ReplyDelete
  4. mempunyai impian utk mendapatkan dapur ikea impian itu sgt la bagus. tetapi, impian harus seiring dgn duit poket. pada kala ini, saye juga mahuk suami saye kaya seperti SM Nasaruddin supaya saye dpt dapur impian saye. hehehe

    ReplyDelete

IG @littlepearlheart

Followers

Creative By Two

Subscribe