Vote for My Kitchen Design

8:02:00 AM

Hallo readers....
Nie bukan competition ataupun giveaway tau.
Nie sesaje nak minta u alls vote my kitchen design. hehe.

Sy lukis sendiri je tau.
Memandangkan dapur ku yg sgt terhad.
And budget pun tak berapa nak ader. maka kita amalkan konsep besederhana.
Makanyer...guna bajet yg sedia ader utk kepuasan hati penghuni rumah. Insyallah.

Sebelum itu, sy tepek dulu gambar dapur sebenar yg sgt terhad.
Sebab tu la saya kena ade extra for Outdoor Kitchen.

My Kitchen

Gambar ni sy lukis sendiri. so korang wat2 paham je la yer. heee
Lets Vote!

Design 1
Kalo pernah baca my entry Topless Kitchen, mmg impian sy. ader dapur yang luas and terang. and hubby plak memang tak suka cabinet kat atas.Microwave akan letak atas table top tu je. ok ker?

 


Design 2
Full table top and ade ckit upper cabinet. Especially untuk letak microwave or oven. so nampak kemas. tak der la bersepah kat atas table top.

Design 2 - Full table top & Upper Kitchen Cabinet

Design 3
Half Table top + Full high cabinet. Sebabnyer kalo ader rezeki nak beli microwave oven (not now). at least ade space utk letak. Tapi nanti ruang table top jadi sgt terhad!

Design 3 - Half Table Top and Full high cabinet

Happy voting. TQ in advance!

You Might Also Like

12 comments

  1. i vote for design 1..sebab simple, nice & sesuai utk dapur yg lebih kecil..

    ReplyDelete
  2. aku suke 2nd design..dpt guna ruang kabinet ats tu smpn brg,kabinet bwh tu cm limited.msti pnggn mgkuk ko byk kn..tp ada space bwh oven utk elakkn cik merah main2 tekan oven..haha

    ReplyDelete
  3. Vote for Design 2. It just nice, nampak kemas, dan tak terlalu padat.

    ReplyDelete
  4. saya vote for no 3. dapur kecik kne maximize storage. nanti xcukup tempat simpan barang. my opinion la ;p

    ReplyDelete
  5. vote for #3..cm byk tempat penyimpanan barabg..xnmpk serabut kot..huhu

    ReplyDelete

Precious Humairah

Followers

Creative By Two

Subscribe