Budak kecik bernama Humairah

9:50:00 AM

Dah lama tak cerita tentang cik merah.
Dah lama nak share. tapi malas betul nak menarikan jari di atas keyboard ni.
Humairah dah berusia 2 tahun 3 bulan.
Dah besar. Boleh jadi kakak dah ni...

Daycare 

Alhamdulillah Humairah dah makin serasi dengan taska.
Tapi tgk mood jgak la. kekadang tu kalo ngada2 nangis jgak kejap.
Hobi di taska adalah makan biskut.
Pastu tak nak tidur petang sebab nak main.

Amboi...kantoi makan aiskrim kat daycare.

mandi manda @ daycare.

Mula Bertutur..

Humairah mula bercakap agak lambat.
Pada umur 2 tahun baru dengar dia mula bercakap.
Sampaikan org cakap cik merah ade emas dlm mulut. susah sgt nak buka mulut.
Nenek sy kat kampung dh start keluar petua-petua bagai.
Risau ade plak yg kna tepuk dengan sireh plak nti.
Sy & hubby redha jer.

Ada betul juga org tua kata kalo budak lambat bercakap,
Sekali bercakap mesti sebijik sebijik. Tak pelat.
Alhamdulillah....Humairah bercakap mmg words by words.
Tapi of course la kekadang tu ade jgak pelatnya.
Kalo mcm tak sure ape words yg perlu dikeluarkan...dia suka cakap ape tu ape tu?
Kekadang nak gelak bila words yg keluar tu penuh tak der pelat.

Kekadang sy & hubby pun tak paham bahasa budak ni.
Sampaikan org lain yg translate. especially our parents.

Wean Off Breastfeeding....

Actually belum berusaha to wean off pun.
Since dia hanya nak BF bila nak tdo malam.
So, sy xder la beria nak wean off BF lg.

Since Humairah dihantar ke daycare.
Sy bekalkan formula milk (Anmum).
Mana tahu kan bila tgk kawan2 minum, dia pun nak minum jgak.
Tak biasa beli susu formula. so tak tahu mana satu nak pilih.
Beli anmum sebab terpengaruh dgn iklan wardina. boleh gitu!
Tapi anak tak nak minum....huhu.

Mula2 tu minum jgak. Tapi lama2 dah tak nak minum susu.
Tak risau sgt sbb Humairah bukan peminum susu yg tegar.
Lagipun dia mmg kuat makan.
Susu just makanan tambahan jer.

Skrg ni tgh fikir bila nak start potty training?

ceongsam beli kat tesco...after CNY lelong RM 6.45. Harga asal RM30.
excited main Kite!
ade org tanya tip pakai cekak or headband.nti share yer...

Alhamdulillah....skrg suka sgt ikut mama solat.

You Might Also Like

4 comments

  1. haha, banyak akal dah budak kecik ni.. :) hai cik merah!

    ReplyDelete
  2. alolo cik merah.. comey pakai bunga tu.. :)
    kalau ranea kompom tak sampai setengah minit

    ReplyDelete
  3. Gambar last sweet...
    Sembahyang nampak stoken pink..hihih

    ReplyDelete
  4. cik merah dah big girl skang nie..hehe..amboiii..berceongsam..berheadband...comel... alhamdulillah..dah start ikut mama solat yer =)

    ReplyDelete

IG @littlepearlheart

Followers

Creative By Two

Subscribe