Home Idea : Play Area & Seating Area

8:41:00 AM

Cerita rumah tangga mmg tak selesai lagi...
Misi mencari idea for Home : Hallway& Stairs.

Rumah kami mmg tak der bilik utk wat playroom.
1 bilik telah dikorbankan utk Wardrobe sahaja. 
Tapi sgt puas hati. boleh campak segala pakaian dalam tu!
Itu pun sampai ke hari ini belum mengemas sepenuhnya.
Nak share kat blog pun buat malu je kan.

So sy plan nak gunakan ruang bawah tangga ni as playarea.
Tapi dalam hati sebenarnya....I need my craft workstation.
Craft la sgt kan....

Now mmg area sini dah dijadikan playarea for cik merah.
Tp mcm x brape nak kemas. mcm serabut. 
At least kalo ade proper storage blehla disorok-sorok.

Ideanya nak wat macam playroom by I Heart Organizing.
Ade storage, seating and reading zone. Really inspired me!
Tak pasti la sesuai ke tak. Need hubby's approval.
Yang penting tidak mengundang & menyimpan habukyg byk.
Mudah utk di bersihkan...nampak kemas.

Benefit bila ade playarea ni. cik merah tahu mana nak simpan segala toys.
Bila mama kata kemas semua mainan.
Dia terus amik barang masuk bakul. and parking basikal pada tempatnya.
Good Girl. If malas, mama masuk plastik la simpan dlm stor. 

Humairah's playarea

Source : Playroom by I Heart Organizing




Ikea...Source : Here
Ni mengundang habuk yg byk. rasa yg ni susah nak dibersihkan.
Corney bemch in Nursery. Source
really like it. bestnye!!  mama crfat-ing while cik merah playing...


You Might Also Like

13 comments

  1. ni pun impian su.aqilah ade playroom.tapi carca marba lagi...hehe..nak cari idea jugak

    ReplyDelete
    Replies
    1. idea tu mmg bleh carikan. Tapi bilala dpt aplikasi kan idea2 tu kat rumah.

      Delete
  2. Replies
    1. aku pun. teringin nak ade craft workstation.

      Delete
  3. Tapi elok ker..kalau susun buku kat rak bawah tuh..pastuh duduk lah atas buku..
    Kalau sekadar maianan takpe lah kan....mmmmm

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sy pun terfikir jgak. Sy plan mmg nak letak toys jer. Nak mencari idea rak buku yg cantek n organize.

      Delete
  4. nice idea, slalu ruang ni mcm tak tau nak buat ape..kalau buat play area berguna jugak kan..

    dekat mana u dapat wallpaper tu?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aah. hopefully rajinla nk merealisasikan impian ni.

      Wallpaper by LAMEX. boleh baca kat sini http://brideinmaking.blogspot.com/2012/12/wall-covering-by-lamex.html

      Delete
  5. Duai mama merah, bikin hati gundah gulana saja dgn dea decor hebat mcm ni....maklm mh kitrang kecik.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alahai mama aressa. Insyallah boleh...yg penting kemas. umah kecik pun bleh je.

      Delete
  6. sangat santek la kabinet cmtu awak....

    ReplyDelete

IG @littlepearlheart

Followers

Creative By Two

Subscribe