Home Idea : Turquoise Vase from IKEA

4:17:00 PM

Harini nak share deco-deco untuk pencinta biru.
Tapi nie bukanla deco rumah sy tau.
Just to share idea with u alls...

Last friday, sy teman my office mates to Nilai 3 untuk cari bunga.
Katanya vase dh ade. cuma nak cari bunga and gubah bunga.
So...inilah vase ikea yg dia rembat utk rumahnya.
katanya tema turquoise. sweet jer the color.




Pada asalnya plan nak pilih bunga putih utk turquoise vase ni.
Tapi pusing pusing dlm kedai tu jumpa turquoise orchid. terus ktaorg jatuh chinta.
Tak kisah la tak contra. yg penting turquoise kan... 
Just gunakan 3 batang orchid jer since my friends nak letak kat tv console.
Just nak yg simple jer....so done utk vase kurus.

Untuk vase gemuk plak ktaorg pilih lavendar purple + white.
I love lavendar. Nanti bolehla deco utk rumah sendiri plak.

Sy mmg suka tgk org gubah bunga. tp sbb lapar. so ktaorg pg makan sementara kakak tu gubah.
Lepas makan excited nakk tgk hasilnya...
Bila dah siap gubah...rasa so lovely the color.
Ramai la org yg lalu lalang tanya vase tu. Tanya beli kat mana.

Kalo vase dari luar, korg akan kena charge RM 10 utk flower arrangement.
Tapi depends on size jgakla. Kalo besar, besar la upahnya.

Lepas tgk vase tu mcm plain jer, sy cadangkan utk letak ribbon kat vase tu.
So nampak ala-ala english style. tambah sweet rasanya.
Rupanya kakak si penggubah bunga pun ade plan nak letak ribbon kat vase tu.

Jom kita lihat hasil gubahan utk Turqoise vase from IKEA.

sesi pemilihan bunga sebelum digubah...
utk diletak di atas tv console...
tangan owner bunga
sentuhan dari ZC Nilai3
sweet kan...turquoise orchid...

You Might Also Like

0 comments

IG @littlepearlheart

Followers

Creative By Two

Subscribe