I miss my schoolmates

1:53:00 PM

Sejak dari tadika sang kancil sampai sekarang.
Aku tak der nama samaran.
Nama aku Faeza. Orang panggil pun Faeza.
Within family aku lebih suka bahasakan diri Along or Kak long.

Entah kenapa aku tetiba sangat rindukan kawan-kawan sekolah ku.
Entah kenapa korg selalu masuk dalam mimpi aku.
Sejak SPM 2001. Memang jarang sgt dapat gather sesama.
Kalo jumpa sekali sekali sure riuh rendah. Aku sgt rindu riuh rendah korg!
Tak kisah la yg rapat or tak rapat dengan aku.
Tp korg tetap schoolmates aku yg best!

Aku pelik bila cousins aku tak nak masuk asrama.
Dan aku pelik bila bebudak skrg tak suka pergi sekolah.
Aku sgt suka pergi sekolah. Sebab kalo tak pergi sekolah sure mak akan membebel dari pagi sampai malam. So better pegi sekolah...
Sekolah memang meninggalkan kesan yg mendalam.
Byk sgt kenangan suka duka.seriusly....Tak sama rasanya macam masuk universiti.

Kini semua dengan haluan & kejayaan masing2.
Yang dah kawen. yang ade anak.
Yang bujang tu cepat2 kawen ok!
Doaku moga semua sahabat2ku berjaya dunia & akhirat. Insyallah.

Photos of 2009..

Class of 2001
Entah kenapa tetiba harini wat post membebel...
layankan jer la yer!

Eh aku tahu ade schoolmates aku yg baca blog aku ni dalam diam.
And ade jgak wife kpd schoolmates aku pun baca blog aku ni jgak.

So...please leave ur comments...

To all my schoolmates....aku rindu kamu semua

You Might Also Like

13 comments

  1. faeza, of course lah kau tahu aku baca blog kau kaann...! hahaha.. ko rindu kat aku tak?? i miss those times too.. walaupun hanya seketika (cewah, ketika lah sangat kan) the memories still remain woo..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe. aku lg malu bila org yg aku kenal baca blog aku. hahaha!mesti la rindu ko! kta kan satu kelas.ko ingat x? bila jumpa semut ko nangis kan? ke org lain? aah the memories forever.

      Delete
  2. aku pon rindu ko faeza! rindu mandi kongsi baldi ramai-ramai, rindu makan 6 kali sehari: breakfast, rehat, lunch, minum petang, dinner, supper, rindu baca maksurat tiap asar, rindu carpet surau, rindu decorate papan kenyataan kelab, rindu hari sukan, rindu stay up kat bilik prep (walaupun study tak berapa sangat), rindu potpet ngan dorm mate before tidur, rindu semua itu.... ko rindu tak? kalaulah boleh ulang balik masa~

    p/s: nasib baik gambar aku tak comot, haha.

    ReplyDelete
    Replies
    1. alahai ina. ko comot pun tetap menawan ok!

      aahla rindu mandi kolah sambil berkemban..(opppps!)rindu tido kat bilik prep. borak2 dlm gelap. huhu. rindu semua la!

      Delete
  3. omg baru borak2 pasal nak buat high tea tiba2 dah update post rindu... honestly aku pun rindu sgt kt korang. the only time we get to meet is time weddings... tu pun x dapat duduk borak2 and catch up properly kan.. so i think we should proceed dgn high tea plan tu faeza. nanti kita propose kat ketua batch, azmilia and jawa juga hehehe. thanks for sharing your thoughts faeza!!! =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah ketua batch super duper bz ni. Dina la jd penolong ketua batch :)

      Delete
  4. Rindu jugak..kan, kita mmg suke gi sekolah..haha.kt sana mna ada chance nk ponteng..pagi2 sume buat spotcheck..yg kelakor tu ada gak yg nyorok dlm bilik,dlm almari, dlm bilik air..hehe.tp aku pnah jmpa bpe kali je..sume pn baik2 belaka..yg buat tu saje je nk try..

    msa rehat berebut sume org nk mkn nasi goreng cik man ngn sambal hitam die..smpai skrg kot terasa kesedapannya..die buh byk ajinomoto kot

    msa mkn kt dewan mkn pn syok..beratur amik mknn, susun tray bile abis mkn. bila mkn reramai, suke bgn serentak..bunyi kerusi..kasi gempak!! haha..

    1 lg, ko ingat x msa kita kejar laki masuk asrama tu..haha.sume budak putera kna turun bwh buat kawad cam..ko terlibat x?penat giler kejar smpai ke padang..xjmpa..

    OK..kenangan duk asrama sgt byk..best2..jom buat gathering.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Qilah...aku x terbabit dlm adengan kejar mengejar tu. huhu. ko kan ajk keselamatan asrama. hehe

      walaupun kia slalu jumpe. tak sama kan mcm zaman kta dok asrama dolu. Mmg best giler kot!wish kta dapat wat gathering nanti.

      Delete
  5. Dasyat yg tinggal comments ni. Korg mmg best! sbb tu bila jumpa lagi riuh rendah. baru tulis je dh riuh! rindu korg semua! Jom wat gathering...

    ReplyDelete
  6. hehe... ko mesti tau aku baca blog ko gak :D

    yup, rindu kenangan especially masa form 5.. batch paling best.. rindu masa spm.. if xde paper layan cite antu... tp aku tetap nak tido tgh2 sbb takut.. hahaha.. bila tgk citer hindustan, menangis teresak2.. :D

    seriously rindu sgt nk blk masa form 5 dulu... aku rindu sumenye.. geng prep, geng bilik gosok, geng toilet bwh.. hehehe

    ~hafsah~

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah aku tahu bila ko tanya pasal KC aritu. hehe.

      aah form 5 paling mmg best!walaupun tahun SPM.almaklumla dh jd senior kan!
      aku pun rindu semuanya!mandi kolah, makan kat dewan makan, makan nasi lemak stp rabu, nasi ayam stp sabtu. rindu semuaaa!

      Delete
  7. faizah...sy nmpak husben sy hahaha (^_^)v
    -saliha-

    ReplyDelete

Precious Humairah

Followers

Creative By Two

Subscribe