Cik Merah tindik telinga

3:28:00 PM


28 Sept 2013

Sehari sebelum ayah mertua kembali ke rahmatullah, mak mertua @ nenek cikmerah sempat trim rambut cik merah kasi pendek ckit.
Lepas tu nenek cadangkan pergi tindik telinga.
Sy excited terus pergi ajak kakak ipar. Kami ke AEON Big Wangsa Maju @ Carefour lama.
Plan nak tindik terlinga Humairah & anak kakak ipar sekali.

Kedai emas yg ade cuma Wah Chan. Sy tanya harganya RM 30 + earring (bukan gold yer)
Slalu after 2 weeks baru dia cadangkan pakai gold.

Sy cadangkan kakak @ anak kakak ipar yang tindik dulu.
Dengan tujuan Humairah pun excited nak tindik jgak.
2 org staf Wah Chan tindik sekali utk telinga kiri & kanan.
Dia kata takut buat satu2 belah, nti ade budak takut tak nak tindik lagi sebelah.
Betul2....ade logiknye.
Bila tanya kakak sakit tak? kakak kata sakit ckit.

Bila sampai turn Humairah, dia nangis2 tak nak tindik.
Siap pujuk nk beli earing mickey pun dia tak nak.
Nangis2 ajak mama keluar dari kedai tu.
Lepas umpan ais krim pun dia tak nak jgak...huhu.
Mama pasrah misi tidak berjaya....


Last Saturday (26 Oktober 2013)

Sy ajak husband ke AEON Wangsa Maju. Nak beli seluar maternity.
Tapi hampa sebab tak memenuhi spec + diri yg semakin membesar dgn jayanya.

Dalam kereta tetiba Humairah cakap, "Mama, kita nak pakai subang macam kakak Awa".
Mama : "Betul ke nak pakai ni? Nanti mama bawak pegi tindik yer .....". 
Dalam hati....betul ke anak aku ni????

Sampai AEON terus ajak hubby ke Habib Jewels. Sanggup tak pergi cari barang dulu.
Tanya staf Habib Jewels. RM 12 + earring only. Murah giler kot dari Wah Chan.
Dia keluarkan earing untuk buat pilihan. Byk jgak pilihan color  pink, green, blue, white.
Anak perempuan kan...Humairah choose pink color.

Lepas dah tanda kat mana nak tembak, dia suruh tgk sama tak tanda yg dia buat.
Sama je mata aku ni.
Anak papa kan...maybe aritu xde papa, so tak nak buat.
Kali ni papa yg peluk. And hanya sorg staf je yg buat.
Cuak jgak buatnya Humairah tak nak tindik lagi sebelah.

Mama sendiri speechless...Humairah tak nangis pun.
Alhamdulillah...kental jgak anak aku ni.
Sampaikan smua staff dalam Habib tu pun cakap "Pandainya....tak nangis pun."
Maksudnya....adakah smua bdak akan nangis slps tindik telinga???

Mama : "Humairah, Sakit tak?"
Humairah : "Sakit..."
Mama : "Kenapa Humairah tak nangis pun??"
Humairah : "Sakit...."

Terus husband kotakan janji nak beli ais krim kalo Humairah tindik telinga.
Alhamdulillah....good girl anak mama.
Balik rumah mak mertua...terus excited cerita dgn kakak dia dah ade subang.



Pinky earring...

You Might Also Like

6 comments

  1. Ank saya pkai dlm 2minggu lps tu bernanah..nenek dia plak pegi bkk..huhu..pastu dah tertutup..nk ajk g tindik blk dah xmo..huhu..derrr

    ReplyDelete
  2. Ros teringin.. Tp mak xbg..katanya sakit... Haishhh,, tmbh pulak auni ni cpt melalak n tkut kat org :(

    ReplyDelete
  3. Alhamdulillah...syukur humairah xnngs..pyh nk ckp bdk yg xngs.ada mak ayh kt sisi lg mnja nk ngs.bgus humairah.cntek subang.dlu ms adik sy nk btindik dktor umpankn dgn gula gula vitamin

    ReplyDelete
  4. Comel je. Nmpk sgt anak papa. kena papa ada baru berani.

    ReplyDelete
  5. tak sabar lak nk menindikkan my daughter..haha...

    theninthalphaberts.blogspot.com

    ReplyDelete

Precious Humairah

Followers

Creative By Two

Subscribe