1 Month to go!

8:52:00 AM

1 Month to go!
Muhammad Naqeeb turns 1.

Pejam celik Muhammad dah nak setahun.
Nenek dah telefon dah belikan hadiah untuk Muhammad.
Semua cucu makan hati tengok hadiah yang nenek belikan.
Nanti kita tengok sape yang belasah hadiah tu???

Semalam genap 11 bulan (8/1/2015)
Muhammad baru 5-6 tapak berjalan.
Muhammad merangkak awal ketika 6 bulan.
7-8 bulan dah boleh panjat tangga.
Nurse pun terkejut sebab proses yang agak cepat.
Yerla....semua anak-anak lain proses pembesaran.
So, please dont compare!

Orang tua selalu kata, anak pertama biarla anak lelaki, anak kedua baru perempuan.
Reason....supaya kita tahu bertapa lasaknya anak lelaki, so bila jaga anak perempuan dah relax.
Ada jugak betulnya....tapi itu semua rezeki dari Allah
Bila dapat anak lelaki yang kedua...memang lasak betul. Main pun meriah sangat.
Anak perempuan main masak2 je kejenya. Ala-ala girlish jer...

Kali ni malas betul nak pasang gate kat tangga.
Nak beli...dah la tangga kitaorg ni macam tak berapa nak standard.
Cam kena pilih gate yang betul-betul sesuai.
Solution...letak la segala barang mak nenek kat tangga tu.
Eh! tak tahan lama pun. Muhammad yang bijak ni dah pandai tolak barang ke bawah.
Pastu dengan bangganya dapat naik tangga.
Siap boleh rilex2 dekat atas tangga. Happy giler!

Hai la anak...semoga membesar dengan sihat.


You Might Also Like

0 comments

IG @littlepearlheart

Followers

Creative By Two

Subscribe