My 1st time to Bukit Bendera, Penang

10:00:00 AM

Assalammulaikum.
Selamat Tahun Baru 2015
Cerita tahun lepas belum sempat dikongsi bersama.
Seronok dapat berkongsi catatan yang tak seberapa ini.
Next week anak-anak dah mula sekolah.

Ini cerita April 2014
Dah banyak kali saya menjejakkan kaki ke Pulau Pinang.
Tapi ini lah kali pertama saya ke Bukit Bendera.
Kali ni bertekad untuk naik Bukit Bendera.
Tak kisahla jika yang lain dah naik, kali ni saya nak pergi jugak.

Alhamdulillah, husband tunaikan kali ni.
Kebetulan weekend so ramai la pelancong ke Penang Hill.
Parking sangat susah time ni, tapi dengar cerita dah ada parking bertingkat 2015 ni.

Sepanjang naik sampaila turun dak Naqeeb tidur.
Jangan risau boleh bawak stroller & keutamaan akan diberikan utk yang bawak baby.
Cuma berpadat-padat jugakla dalam train sebab weekend.

Sampai atas just jalan-jalan melihat pemandangan.
Lengkap perjalanan ke Penang dah dapat panjat Bukit Bendera...hehe
Yang penting dah jejak kaki ke Bukit Bendera. boleh gitu?
Jangan lupa singgah di food court untuk membasahkan tekak dengan pelbagai dessert.

Maklumat Lanjut boleh ke laman web Penang Hill


 


 
Ini pemandangan atas dari Bukit Bendera















You Might Also Like

1 comments

  1. tak pernah sampai situ lagi.. nanti nak pergi jugak la.. heee..

    Jom visit blog saya.

    http://myraanneba.blogspot.com/

    ReplyDelete

IG @littlepearlheart

Followers

Creative By Two

Subscribe