Expo Baby & My Second Breastpump

12:17:00 PM

Hallo Sweet Tuesday.

Setelah dipujuk dan digoda si chinta hati.
Hubby setuju belikan my 2nd breastpump. tQ my hubby. love u...muah muah!
Alasan baik utk dapatkan 2nd breast pump

Mama merah : "Papa, mama nak beli manual breastpump. bleh tak?"
Papa Merah : "Nak wat per lagi...kan papa dah belikan yg mama nak".
Mama merah : "Blehla papa. mama nak yg manual punye. kalo xde eletrik bleh guna manual (alasan baik...padahal medela leh guna bateri!hehe) lagipun kan mama dah jimat BELI SUSU".
Papa Merah : ermmmm....(no answer). "how much?"
Mama merah : "Tak sampai RM 100...."
Papa Merah : "ok papa tambah bagi RM50. mama tambah yg lain"
Mama merah : dalam hati ni....ingatkan bila tak sampai RM100 papa setuju belikan. huhu. tapi tak per masih blom putus asa. then survey kat tenet lg and pujuk hubby lg. akhirnye hubby akur utk belanja my 2nd breastpump. tq papa!

Setelah disurvey bagai. baca review mama @ KIM. and comment from entry I need Manual Breastpump.
Of course ramai yg suggest manual avent. tp sy decide to buy unimom mezzo manual breastpump.
budget ckit.
Last friday...went to Fabulous mom Puchong to get unimom for RM 94.40. Tp xde stock plak. ok pasrah saje tak nak bg aku beli. hehe.

Then...on saturday. ajak hubby ke Parenthood Expo kat Midvalley. Oh My 1st time to parenthood expo. slalu dgr je tak berkesempatan nak pergi. Pagi2 lagi dah kuar sbb takut ramai org. as usual parking kat The Gardens. parking masih byk kosong. tak payah nak rebut2. and sy & hubby decide to not bring stroller sbb we expect yg expo tu sgt crowded. Ye haruslah crowded...so next time kalo korg nak pegi better tak payah bwk stroller. sbb tempat tu crowded and sempit ckit. Maybe u alls bleh bwk carrier or dukung je la mcm kami! heheh

the comelness visitor!

Si merah plak poo poo pagi pagi. maka change diapers dulu. oh syokla baby rooms kat The Gardens. Papa pun bleh masuk sekali. and very comfortable. kalo kat Jusco kan lelaki is prohibited! Then ktaorg makan POPEYE dulu as breakfast. kalo perut lapar tak syok plak nak shopping.

Change diapers at Baby room @ The Garden. All in one. smua ade dlm 1 room.
mamam dulu smpi kenyang! tenaga utk shopping!

Mama...nak mamam sendiri la!
Mmg ramai gilos mak bapak org kat expo. Dalam ramai2 tu jumpa plak Mommy to be @ Qilah. Bleh plak borak2 depan kedai Lunatots. and kebetulan ade staff Lunatos tu tgh promote UNIMOM MANUAL BREASTPUMP. Sy pun sibuk2 and terus tanya harga. The price is RM 83.90 only. ok under my budget. apelagi excited terus rembat! hehehe tak menyabar. Yerla malas nak survey2 lg. org ramai dgn cik merah lg. Qilah sempat gak rembat set cooler bag kat situ.I like yg cooler bag pink color tu!

unimom mezzo manual breastpump.

Pastu rembat gak storage bottle murah2. Autumz storage bottle . If beli 1 box = 10 bottles = RM 28. if  beli 2 box  = RM 52. Pastu baru nampak bumble bee = RM 22 per box.

Beli sepasang je baju si merah sbb hubby dah call ajak balik. huhu. and borong wet tissue kat Booth Pureen yg sememangnye murah!

Total damage of the day = not more than RM 200. berbaloi shopping kat expo ni!

Autumz storage bottle



Hasil borong!

You Might Also Like

4 comments

  1. comel nye budak tecik ni geram sgt..muka budak bijak..congrats..

    ReplyDelete
  2. Waaa.. mcm best je, rugi aku tak pegi expo tu Faeza.. aku takut aku pengsan ke contraction ke... mesti sesak yg amat kan? nways, manual breastpump perlu ke utk aku? tiba2 aku risau pulak... nanti kt hospital nak bwk siap2 ke breastpump? my mom ckp x payah jer... tp takut gak if susu x kuar ke, or if aku sakit ke... cane ni?

    ReplyDelete
  3. tQ atiqah. budak kecik ni mmg panjang akal! hehe

    dina : aku rasa tak perlu bawak breastpump. just direct BF ur baby. bcoz susu awal tu yg terbaik utk baby. fresh from mommy! baby mestila nak nenen mummy dia dulu. hehe. kalo baby direct BF lg senang nak rangsang cik breast!

    just prepare kat umah. kalo ape2 bleh soh org ambik! gud luck dear! aku teka ko baby boy bleh x? hehe

    ReplyDelete
  4. besnye g expo,yun tgh pantang ni,jamu mata la tgk2 mummy kat blog bershopping..besnyee! =)

    ReplyDelete

Precious Humairah

Followers

Creative By Two

Subscribe