Medela Service Center (Part 1)

8:24:00 AM

Salam Ramadhan.
Alhamdullillah masih lagi dapat meneruskan ibadah berpuasa walaupun tetiba batuk & selsema menyerang plak. huhu. My mom kata antibodi sy tak kuat sbb lately senang sgt penyakit dtg.

Last weekend sebelum balik rumah Parents-in-law, sempat singgah ke MEDELA SERVICE CENTER @ Dataran Palma, Ampang. Nasib baik sempat sebab hari saturday open till 2pm je. Biasalah...saturday bangun lambat. Pastu bawak cik merah pg klinik. So terus gerak dari Nilai ke Ampang dalam 12 lebih. Sampai dah jam 1.30 pm. Nasib dia kata service tak sampai setengah jam.

Lactaequip Medical (M) Sdn Bhd
Lot B-2/M Jalan Selaman 1
Dataran Palma, Off Jalan Ampang
68000 Ampang
Selangor Darul Ehsan
Tel : +603-4270 1128
Fax: +603-4270 6451

Kesian humairah lesu je sbb demam. Tp pegi jgak sbb hubby nak bawak. Takut tangguh2 nti tak dapat pegi lg. Nasib hubby dah tahu tempat so kejap je dah jumpa kedai. Kebetulan Saturday tak crowded sgt. parking pun senang depan kedai. and service pun tak lama. kejap jer. on the spot je dia service sebab tak de org lain service time tu.

Sy dah guna Medela Swing ni sejak 2 weeks after Humairah lahir. so lebih kurg 8 months la kan. Helo! baru pakai 8 months dah mcm2 sy godek breastpump ni! hahaha!


Rupanya byk gak yg aku kna belaja pasal Medela Swing ni. Byk sgt info dia citer pasal Medela Swing ni. Nanti sy share ok especially utk pengguna Medela Swing Breastpump. Sebelum ni main guna sesuka hati je. Ade 3 parts of My Lovely Medela Swing yg problem...

1. Valve Head Medela Swing : dah pecah rupanya. sy tak perasan langsung. bila dia tunjuk baru perasan. sampaikan dia kata 1st time dia tgk kes mcm ni. betapa ganasnye aku!

2. Membranes White : Last few months. sy dah tukar Membranes Medela Swing ni. Then dia check kata my mebranes ni dah calar. kalo tak tukar akan effect suction.


3. Tubing Swing : Yg ni mmg sy nak tukar pun. nampak tak gambar tu dia siap note 'ROSAK'. terkejut ok dia tulis terus ROSAK kat situ. huhu. ok redha kan je. sebab rosak bunganyer dah tak masuk betul2. mmg pun sebab aritu sy memandai cabut tiub dgn penyambung warna kuning tu. konon nak bersihkan susu yg termasuk. akibatnya tgkla ade hitam kat tubing tu akibat susu yg termasuk. nasib baik motor pump tak rosak.





Dah alang2 samapi sy tukar la smua yg rosak tu. Actually still bleh pump lg dgn menggunakan smua yg hampir rosak tu. cuma tak brape power la kan. so sila bayar spare part sendiri yer. hubby senyum je....paham2 je la ek! hubby dah belikan...maka bayar la sendiri utk spare part yer. hehehe.

1. Valve Head Medela Swing = RM 15.00
2. Membranes White (2pcs) = RM 14
3. Tubing Swing = RM 20

Total Damage = RM 49.00
Service FREE! 

Oh yer sy juga telah tukar soft fit Medela Swing last 2 months akibat sterilize hingga bocor. huhu. maka sekarang ni dah pakai Medela Personal Fit (mmg dh ade dlm kotak time beli set medela swing). ok gak rasanya. lebih senang nak jaga. Lihat betapa ganas nyer sy! huhu



Medela  Soft Fit

Medela Personal Fit




Dengan semangat baru. Dan akan lebih berhati-hati menggunakan MY LOVELY MEDELA SWING.
Walaupun tak semeriah org lain. Alhamdullillah pagi tadi dapat pump 8 oz dalam masa yg lebih singkat dari biasa!
Thank u My Lovely Medela Swing. Thank You Hubby Swing.



Next Entry : Penjagaan Medela Swing!
 

You Might Also Like

8 comments

  1. mmg best pakai swing...sy pun guna swing jgk...

    ReplyDelete
  2. me pki swing jugak! Sgt puas ati, tp kn myMedela Soft fit tu pon da nmpk bentuk pelik sket,mungkin sbb sterilize... -_-" tgk pic tu cm lain jek material Personal Fit dgn Soft Fit tu...

    ReplyDelete
  3. nuranib : jb rasa mcm xde la. service sendiri pun bleh. hehe.senang je sebenarnya kalo dh tau as long as motor tak rosak lg.

    yanie : best sbb dia massage dulu sebelum pump! itu la kelebihan swing!

    Qaseh : okla. cepat!

    ReplyDelete
  4. mrsfirdxora : best kan swing! sayang swing! hehehe

    Puan Nurul : aah material lain tau. personalfit tu keras ckit. mula2 mcm tak nak pakai sebab takut sakit. tp ok jer. senang jaga!

    ReplyDelete
  5. tumpang tanya...
    agak2 kalau kita beli kat indon, still blh servis kat sini ke? coz dgr2 breastpump kat indon lebih murah.
    tq

    ReplyDelete

IG @littlepearlheart

Followers

Creative By Two

Subscribe