NZ Day 4 : Hanmer Spring

4:00:00 PM

Hallo!

Fuhhhh....entry citer jalan2 ke New Zealand tak abis lagi. huhu.
Semalam kawan hubby call tanya pasal dia nak honeymoon kat NZ. baru teringat entry jalan2 masih DRAFT lagi. huhu.

Day 4 : Hanmer Spring

Hanmer Springs is a small town in the Canterbury region of the South Island of New Zealand. Hanmer Springs is New Zealand’s premier alpine spa destination. Its is the place to be this summer with the Thermal Pools Complex better than ever with its new pools and awesome rides.

Perjalanan dari Christchurch ke Hanmer Spring lebih kurang 2 jam jer. Tapi makcik GPS tu bleh plak inform 8 jam. Tipu ek makcik GPS ni.

Perjalanan yang sedap mata memandang dan mendamaikan. Melalui pekan-pekan kecil. Kami melalui Waipara Valley . Sy sempat singgah di Hurunai District untuk ke rest room. hehehe!


Kami meneruskan perjalanan ke Hanmer Spring. Jalan ke Hanmer Spring tak sesunyi jalan ke Lake Tekapo. Maybe because Sunday kot! Cik merah plak tak tido kali ni. Excited tgk sheeps & cows. Garang ek lembu2 kat sana. Kami sempat jgak berhenti kat tepi jalan untuk bergambar and bawak skali cik merah tgk lembu dekat2.


Ktaorg byk bersantai lepak lepak je kat sini. actually sini happening kalo yang suka activity adventure mcm bungy jumping, water rafting and etc. Rugi kalo korg tak try. Mesti best kan kalo dapat wat smua activity ni.Oh maybe next time ader rezeki ke sana lagi blehla try! ameeennn...


You Might Also Like

2 comments

  1. bestnya dapat gi jejalan di tempat org.. NZ plak tuh..

    salam perkenalan ye..

    ReplyDelete

Precious Humairah

Followers

Creative By Two

Subscribe