NZ Day 5 : AidilAdha di NZ

10:19:00 AM

Sambung entry ke New Zealand.

Hari ke 6 kami pulang ke tanah tumpah darah. Makanyer...hari ke 5 kami berjalan-jalan di Christchurch je and shopping shopping ckit. Kalo kat Malaysia Aildiladha hari Ahad, di NZ Aidiladha disambut hari Isnin. Kami sempat singgah Masjid An-Nur Canterbury Islamic Center. Hubby kata kalo bulan Ramadhan makanan berbuka puasa disedakan di sini. Ala-ala masakan arab.



Dengan bangganyer kami pakai baju raya and berphotoshoot di Christchurch Botanic Gardens. Boleh plak ktaorg sesat on the way to Botanic Garderns. padahal dari hotel dalam 10 minutes je. Byk ktaorg mengabiskan kodak kat sini. Cik merah pun suka sebab ade bird. Bunga bungaan sgt cantik! Kalo berpeluang korg bleh naik Caterpillar for Garden Tours. Mcm best je. Mcm naik dekat zoo negara tu.
Near Botanic Gardern... korang bleh jgak visit Canterbury Museum. Ktaorg just bergambar je kat depan museum. Design bangunan kat area Botanic Gardern tu cantik cantik. Tapi mcm dalam renovation je. maybe akibat gempa yang melanda Christchurch pertengahan tahun aritu.






You Might Also Like

0 comments

Precious Humairah

Followers

Creative By Two

Subscribe