Universal Studio Singapore Part 2

9:23:00 AM

** entry nie banyak gambar dari cerita ok!
Trip ke Universal Studio Singapore adalah sangat Adhoc.
Tetiba je my cousin ajak pegi. So mmg tak sempat pikir and plan ape2. Follow je my cousins.
Ktaorg decide untuk masuk USS on Monday. Tak sesak.

And actually sy & hubby ade plan trip to USS on our wedding anniversary next month.
Tapi dh terawal plak pegi. So anniversary kna tukar plan la kan.

As mentioned previous entry [Trip to USS]. Kami agak terlewat sampai ke USS. 
Oh sgt rugi Ok. Patutnye b4 USS blom bukak dh tercongok kat entrance tu kot.
Oh hubby sgt terkilan ok tak dapat sampai awal.
Maka banyakla yg ktaorg miss out nak masuk & try. 
Jom kta repeat lagi ni trip to USS.

USS consists 7 Zones which is : 
  1. Hollywood
  2. New York
  3. Sci-Fi City
  4. Ancient Egypt
  5. The Lost World
  6. Far Far Away
  7. Madagascar

Universal Big Globe in front USS


Hollywood Zone
Masuk2 USS akan nampak USS Store. Souvenir collection from 7 theme zone in USS.

Tak pasti diorg ni sape? Character @ Mel's Dive in kot. or maybe waitress. Food & Beverage is Halal.

Hollywood Boulevard
Pantages Hollywood Theater. Miss out nak tengok show ni. huhu. My cousin kata best!  Rock and Roll Musical.

New York
Lights Camera Action. Best best ade sound effects ribut taufan banjir. siap bergegar gak la tempat kta berdiri. Org yg dok line depan sure basah gak tu kna air. Kapal plak betul2 depan muka.

New York  Public Library. Classic kan.
New York City

Sci-Fi City

Transformers 3D-HD mmg the best yg sy rasa nak repeat lagi. Memang The Best 3D yg sy pernah tgk walaupun sy tak pernah langsung tengok transformers ni apetah lagi minat Transformers. Best giler part yg terjun bangunan tu! Jerit sekuat-kuat hati kot! Korg wajib cuba kalo pegi USS ok! Futuristic abis la!

Baby & budak kecik tak boleh masuk. So ktaorg ganti2 masuk dgn my cousin. Sy wajib masuk dgn hubby. My mom plak mmg tak nak masuk. So my mom la yg byk jaga cik merah kat luar. So yg bawa baby tu, kna bawak extra orang ganti2 masuk ek!


queue nak tangkap gambar dgn transformers ciptaan manusia.
Battlestar Roller Coaster. Sy tak nak naik walaupun free....leh mabuk kot!huhu

Ancient Egypt

Revenge of the Mummy: The Ride. Roller Coaster yg sy rasa cukupla sekali sy masuk. Sy mabuk and muntah sekali selepas kuar dari roller coaster ni. Actually sy tak tau pun ni roller coaster. Dah sampai dalam terpaksa la naik kan. Oh sy mmg type yang tak suka pusing2. sebab tu sy jarang ke taman tema mcm Genting or Time Square. Sampai ke harini pening tak hilang lagi. Maybe sebab angin byk sgt kot. huhu.

Nie pun baby & kiddos mmg tak boleh masuk. Even ktaorg masuk sehelai sepinggang. Barang2 pun tak boleh bawak. Part yg paling ngeri bila roller coaster ni berundur dan terbalik. Unexpected ok! Aku tutup mata pegang hubby kuat2. jerit sekuat hati!

Ibu mengandung jgn cuba ek. ngeri gak!


rombongan my cousins



Treasure Hunters ni sesuai utk seisi keluarga. lebih santai. semua bleh naik. cian my mom dia teringin nak naik ni. Tapi queue lama tu.

USS part 3 >>> The Lost World, Far Far Away, Madagascar

You Might Also Like

0 comments

IG @littlepearlheart

Followers

Creative By Two

Subscribe