Saujana Janda Baik Homestay

10:44:00 AM

Holaaaa!
Last weekend, sy ke Janda Baik!
1st time experience to Janda Baik. Dekat jer rupanya dari KL.
Tidaklah jauh mana. 

Sesekali bercuti menghirup udara yg segar.
Jauh dari kota memang tenang rasanya.
Duit pun tak abis. Selalu pg shopping jer kan!
Kat sini lebih kepada family bonding...back to nature!

Actually, my auntie yg booked tempat ni.
Tak sangka my auntie booked Saujana Janda Baik Homestay
Pernah search tapi ak terlintas plak nak ke sini.
Alhamdulillah, last week dapat ke sini.

Sampai di sana, sungai memanggil kami!
Lepas angkat barang, ktaorg terus turun ke sungai walaupun hujan.
Sejuk giler!

Malam plak kami berbaque. Tempat barbeque pun mmg disediakan.
Seronok sesekali dapat berkumpul reramai cam ni.
Riuh rendah!

Kami amik Meranti Chalet. Kat situ memang ade 2 chalet jer.
Meranti Chalet (up to 10 pax) & Chemperoh Villa (up to 20 pax).
Harga Meranti Chalet is RM 500 per night.

Tapi kitaorg ni dah lebih dari 10 org. Patutla org tu tanya brape org semuanya? haha.
Bagi sy mmg puas hati dengan kemudahan yg ade. Walaupun tak der dapur, sebab mmg dilarang masak. Cuma disediakan oven & heater. Makanan bawak sendiri la yer.

Ade satu katil queen, double decker bed and 4 extra single bed.
Memang cukup utk 10 org la.
Kalo rasa tak muat kat dalam. Boleh tidor kat luar. Baru feel nyamuk!
Ade ruang tamu utk tido dahaja. Memang tak der bilik bilik. Hanya ade 3 bilik air sahaja.

Personally, tempat ni agak dijaga rapi. Bersih. Tak der la mcm ditinggalkan.
Boleh kata semua lengkap. 
Ade jgak pamplet kalo nak order makanan & nak wat activity2 kat situ.
Tapi ktaorg mmg bawak makanan dh terlebih.

Insyallah kalo ade rezeki, nak ajak hubby plak ke sini.
Jimat pun jimat. Tidak memerlukan kos yg tinggi.
Tol hanya RM5.
Perjalanan tidak sampai 1 jam.


Meranti Challet


Queen Bed utk nenek..

Double Decker Bed...

Extra Bed! No charge!!

Pemandangan dari chalet kami...

Parking yg luas...

Jom Terjun

Dah lama rasanya tak mandi sungai! sejuk!

Rumah ran ke?
Riadah di petang hari...

Tempat barbeque...

pemandangan dari sungai!

You Might Also Like

4 comments

  1. faeza. benda ni boleh datang in couples ke? tingin jugak nak datang.. hihi..

    ReplyDelete
  2. bestnya air sungai .... pernah pergi janda baik tahun 2011 ..tu pun 1st time pi ..padahal dah lama dok kl ..tulah kan dekat dan tempat pun best ...air sungai situ bersih lagi la.. saya dulu stay kat pondok impian milik den wahab..ok gak ..ada chalet sebuah2 ..kat saujana ni berapa rate dier yerk...kalau family sesuai la kalu kengkawan tak sesuai la plak kan..

    ReplyDelete

IG @littlepearlheart

Followers

Creative By Two

Subscribe