Buai Laju Laju

9:13:00 AM

Morning...

Setelah lama berpikir panjang...
Setelah lama my mom request...

barula sy and hubby pegi beli buaian...
smpaikan my mom kata "stroller mahal bleh beli, buaian pun susah betul nak beli"
huhu...terasa plak.

sy & hubby bukan tak nak beli buaian.
cuma takut nti bila dh biasa tdo dlm buaian. susah plak nti.

my mom plak dah tak larat nak mendodoi Humairah.
bila nk tdo mesti nak mengamuk dulu.
kesian my mom tak bleh nk wat keje rumah

before ni..my boss ade suggestkan beli bouncer.
tp my mom tak nak. dia nak buaian jgak...

after dh beli buaian...
mmg menyenangkan kerja my mom.
bila ngamuk2 masuk buaian terus senyap. terus tdo.
so my mom bleh wat keje rumah dgn senang hati.
and my mom bleh tdo sekali time humairah tdo.

and humairah tdo pun lebih lama & nyenyak.
sampaikan kna kejut soh bangun menyusu.

malam tdo tak berbuai. sbb mama ader.
pas bg susu, terus tdo sendiri.
so far...humairah ok klo ade hari2 yg xde buaian.
especially bila balik rumah my in-law atau bwk jln2.

cuma ngamuk2 tu dah biasa. klo dulu awal2 tu gelabah jgak..
skrg ni dh biasa dgr dia ngamuk2 nk tdo...

You Might Also Like

7 comments

  1. samalah dgn my sakinah. kl nk tido, mesti nk ngamuk2 dulu. hehe..

    ReplyDelete
  2. agaknya kita masa kecik2 pun cmtu gak kan...ngamuk dulu br tido :P

    ReplyDelete
  3. sama la kita...mmg pada asalnya xnak bli buaian sbb xnak biasakn baby nti g mana2 nak kena angkut buaian. So awal2 da bli baby cot.pastu,da nak masuk sebulan my mum soh bli gak buaian..dgn hati yg xrela,bli jugak sbb xnak my mum bising..tp alhamdulillah, my baby leh tdo dkt cot,bouncer,atas katil pun yer..klu buaian,kena tdokn dia dulu baru leh letak dlm buai..klu x,dia meragam..hehe..

    ReplyDelete
  4. anak saya pulak jenis asyik nak main jer. kadang2 ayah dia dok henjut buai sambil selawat baby dok tersenyum-senyum. haha. Padahal dah time tidur tuh

    ReplyDelete
  5. sy pon sama smpai skang xnk beli..n xnk ajak dia tdo buai. dulu kat kg mak n ayah duk soh letak lam buai.. tp sy ckp xnk. hehe. buai kat sana dh ada tp sbb sy xkasi buai tu dharamkan kuar dr tmptnya ekekeke.

    fya pon sama nk tdo ngamuk dulu seround. dh le berat huhu. tu nk cari baby sling je hehe

    ReplyDelete
  6. kalau ada buai, mmg senang la budak tu tido... :)

    ReplyDelete

IG @littlepearlheart

Followers

Creative By Two

Subscribe