Don't Be Demotivated!

11:32:00 AM

Hi mama, mummy, ibu, ummi, mak, mom!


and to mom-to-be jgak!

Dont be demotivated! Believe Yourself!

hohoho! arini rasa mcm nak wat seruan plakkan! hahaha!

Last week, sedang direct BF Humairah ade yg tegur cara sy BF tak melekap betul pd mulut humairah.
ohhhh mmg salah sy sbb time tu excited tgh borak2. smpi xperasan Humairah plak main2 menyusu...huhu

tp yg sy rasa sedih bila ckp kat sy"dahla mama ko tu kalo perah susu nak dpt 2oz pun susah...."
sentap kejap! nape ckp mcm tu...sedihnye...
tetiba rasa demotivated plak...

Tetiba teringat tgh direct BF Humairah. tak leh tension...nti xde susu plak.
maka sy kembali ceria. motivate diri sendiri!!!!!!!

yerla...dulu awal2 mmg sy akui nk dpt 2oz pun susah.
pastu 1 hour dok pump baru penuh botol.

but, now dh ok ckit. sy dpt pump 1bottle penuh dlm 20-30 minutes.
ade improvement la tu kan. even susu sy xderla semeriah org lain kan...
tp sy percaya ia cukup utk Humairah.

and i think environment sgt memperanguhi.
work environment pun sama.
bila tgk org lain semangat. kta pun akan jd semangat.
so chayok mama2 di luar sana!

Enjoy BF!






You Might Also Like

12 comments

  1. alahai..takpelah susah mcm mana pun kan utk little humairah segalanya mungkin kan dear :)

    psl environment tu btul kot sb kwn sy pun gitu gak..dia ckp xleh tensen2 nnt kurg susu dia :)

    ReplyDelete
  2. Yer betul, kadang nk tendang jauh2 org yg suka demotivate bf ni hahaha

    ReplyDelete
  3. bialah pe org nk ckp..mmg setiap org brbezakan..

    ReplyDelete
  4. salam perkenalan...aishah pn niat nk BF gak, skang tgah cuti pntang lg...huhu ramai yg suh bg FM, tgah usaha keras kumpul ebm ni....dulu pam pn dpt ckit jer...but if bb Ghazi xnyusu sgt leh dpt 5oz...chaiyok 2x tuk kite

    ReplyDelete
  5. saya pun sama macam faeza. susu xmeriah sgt. wlaupun kdg2 rasa down. tp, fikir +ve, pasti ada rezeki anak. kl kita ckp cukup, insyaAllah pasti akan cukup.
    jom berusaha! chaiyok! chaiyok!

    ReplyDelete
  6. Yang letak baby atas kepala tu kan.. first time i tgk masa hubby nyer makcik buat kat baby Ammar. Terkedu i kejap..hehehe

    Tapi..selalunyer yang i amalkan kalau baby x poo poo kan.. kaki dia tu buat macam org kayuh basikal..

    ReplyDelete
  7. salam perkenalan....
    faeza,jgn hiraukan ape org lain ckp ek...semakin rajin ngepam, insyallah semakin meriah jadiknye..yakin!=)

    ReplyDelete
  8. takpe....watever they said...be positive dear~and yakin pada diri sendirik kita boleh :) go..go :)

    ReplyDelete
  9. Jgn dgr cakap org yang negatif..

    Susu ibu sentiasa ada untuk anak kite..tu yg paling penting..

    Kalau nak memeriahkan susu tu, kena berusaha lebih sket la contohnye mengosongkan breast dgn lebih kerap..

    N jangan stress ye...be happy :)

    ReplyDelete
  10. jgn stress2 yer..biarlah org nakk kata apa kan..t kalau stress sian kat humairah

    ReplyDelete
  11. Xpe, usaha dan niat bf tu penting walau xbyk mne pon supply. Walau ape org kata pon, demi anak, sgalanya mungkin.

    ReplyDelete
  12. saya suka dengan blog awak..ur writing is simple and motivated.

    susu saya pun x semeriah mana..tapi cukup utk baby saya..

    in reality, around kita ni memang banyak yang melemahkan semangat utk bf, tapi virtually ramai BF mum..so saya banyak baca blog BF mum termasuk awak utk motivate kan diri..

    ReplyDelete

IG @littlepearlheart

Followers

Creative By Two

Subscribe