Humairah & Bedung

3:36:00 PM

Today nak story mory cerita Bedung & Barut Humairah.
Sy ade 4 set bedung for Humairah. Smuanya sy beli kain & jahit sendiri.
Barut plak order dr Anggunflora bilikjahit. Mmg sgt berkualiti. bleh simpan utk next baby...
Barut pun masih pakai lg time nak tdo malam. my MIL pesan smpai 6 bulan kna pakai barut.
Tapi barut Humairah mcm dah tak nak je

Humairah masih berbedung dr baby sampai skrg berumur 3 bulan.
Nasib baik muat lg bedung tu. cuma bedung tak sekerap dulu.
time nak bg dia tdo mesti berbedung. especially tdo malam. supaya tdo lena.
cuma beza skrg tangan dh bleh kuar. hehehe! lucu!
Dalam bedung pun bleh meniarap...lasak betul anak mama ni..

kalo Humairah mengamuk nk tdo. my mom slalu bedung je terus.
patu pandai2 la tdo sendiri.

Kat rumah tu smua dh jd pakar bedung especially my brother & hubby.
Hubby belajar dr my MIL. my MIL klo bedung mmg power la! tak dpt humairah kuar tgn.
heheeh! cian humairah!





Baby Humairah...


Lena diulit mimpi...

Nie plak latest pic Humairah berbedung umur 3 bulan..
sbb ape kna bedung?
sbb nak masuk tangan dlm mulut & hisap jari.


Nie plak dh masa utk tdo malam!




Tangan dah kuar dr bedung! hahaha!


You Might Also Like

11 comments

  1. wahahahah kiut habisss.....tdo mcm org besaaa :)

    ReplyDelete
  2. tomey humairah wat mulut camtu..
    kat mana beli kain bedung corak2 ni??kain jenis apa ekh?bekenan pulak

    ReplyDelete
  3. cantik la bedung humairah, sama macam humairah... hehe, sama la sy pon ada plan nk suh kawan opis jahit.. ni pakai kain apa ye? cotton biasa ke flannel, beli kat mana...
    humairah nk tau tak, aunty hari2 buka blog ni, sbb nk tgk muka humairah yg mmg comey sgt ni :p

    ReplyDelete
  4. tomey nyer humairah..
    geram tgk~~!!
    ase nk gomol2 jew...
    tgn da pndai kua...
    yeye~
    tnda humairah da besa...

    ReplyDelete
  5. my-name-is-dk : tu la gaya dh mcm org besar dh si kecik humairah ni!

    ns : beli kat nagoya byk pilihan. nagoya KL lg byk. http://brideinmaking.blogspot.com/2010/09/kain-bedung-cotton-baby.html

    ReplyDelete
  6. shaheeda : thanks aunty. humairah pakai cotton flannel beli kat nagoya. aunty shaheeda bleh baca kat entry ni http://brideinmaking.blogspot.com/2010/09/kain-bedung-cotton-baby.html

    nti aunty punye baby mesti sehat & comel!kalo tgk humairah hari2 nti muka mcm humairah plak. hehe

    ReplyDelete
  7. cik tie : tq aunty. flying kiss from humairah! muahh!

    ReplyDelete
  8. bagusnya humairah still berbedung. najla langsung tak nak bedung. meraung2 kalau dibedung. last2 kami yang serender. tapi barut still pakai lagi siang mkm.skrg bedung dia dah jadik selimut atau nursing cover ibu dia. hehe.

    ReplyDelete
  9. thanks 4 the info hehe.., takpe la kalo muka mcm humairah, aunty lagi suka.. cute jeee, aunty doakan humairah jd ank yg cerdik & solehah ye!

    ReplyDelete
  10. my baby pun still berbedung penuh jugak especially mlm bila nak tido even now dah 3 months.. saya rasa bedung kan baby ni bagus jugak especially tido mlm coz baby bleh tido lama n lena skit n xtrkejut bila tido.. mamanye pun bleh tido ngan tenang jugak..

    ReplyDelete
  11. azian : mmg ade baby tak nak berbedung dh. dia rimas kot.

    shaheeda : sesama!amieeen thanks auntie

    anon : yg penting ibu dpt tdo lena kan :) hehehe

    ReplyDelete

Precious Humairah

Followers

Creative By Two

Subscribe