Poo Poo Humairah v3

10:47:00 AM

Hi alls...


Happy 4 months my precious humairah.
mama doa humairah jadi anak yg solehah.
ameennnn...

Humairah wat hal lagi. Nie dah poo poo v3 plak.
Tak tahan poo poo pun ade version ek. hehehe. poo poo v1 poo poo v2

Last week, 1 week humairah tak poo poo!
aduhai humairah napela yer???
mama mmg mula2 malas risau sbb dah pernah 2 weeks tak poo p0o.
tapi....tak bleh tak risau. mesti risau.

then, last sunday went to KPMC with hubby.
kebetulan hubby sakit perut tak baik2.
so bwk si merah jumpa doctor sekali.
doctor tu plak kata I lambat bwk pg clinic.
1 week lama tu. lain kali bwk awal2 ok!
ok doctor....

doctor ni kata humairah baby sgt. dia takut nk bg ubat minum.
tp elok je b4 ni doctor tu bg ubat minum. huhu!
then doctor ni bg ubat utk cucuk kat tempat poo poo.
pesanan doctor cucuk half of the liquid and kejap je dah poo poo.

But, hubby cucuk 2-3 titik je. sbb tak berani.
on the spot humairah poo poo.
tapi...yg kesiannye hubby kata humairah nangis time nak poo poo tu.
hubby & my mom siap gelak2 lucu tgk humairah meneran. kesian tapi lucu!
tak tahula knape humairah nangis. agaknye sakit kot sbb kna cucuk ubat tu.
rasa tak nak la guna ubat tu lg. sbb mcm menyeksa baby plak nak poo poo!

oh pity my precious humairah!

You Might Also Like

5 comments

  1. kesianye humairah...qaid pon lebih kurang je tp masih poo poo cume agak keras..kesian kn bb kita ni.

    ReplyDelete
  2. da ade ubt oklah tu..sian die skt prt nak poo2 :)

    ReplyDelete
  3. mmg normal ke bby susah nk poopoo Dr ckp??so far my bby ok lg poopoo nyer..tak lama sampai berhari2..even kalo tak poopoo sehari pun dh risau..sekali sehari ok lg la kan..

    ReplyDelete
  4. Kalu fully breastfeeding xpe klu x poo poo. Sebab susu ibu fully utilize tu jarang berak. Tapi kalau susu lembu x poo poo takut sembelit.

    ReplyDelete
  5. Faeza, it's normal baby x poo poo if consume fully breastmilk...ada baby yg i kenal tu samPai 2-3 minggu x poo poo..n ada sumber mengatakan, if kite guna ubat yg paksa dia berak,akan rosakkan sistem perkumuhan n penyahtinjaan dia.. Xtaula sejauh mana kebenaran tu..nanti try2 la tanya paed ye...

    ReplyDelete

Precious Humairah

Followers

Creative By Two

Subscribe