Tentang Botol Susu

1:17:00 PM


Hi...
mari share cerita bpasal botol susu plak.
Smalam kuar berita pasal botol susu polikarbonat.
sy pun tak pasti camana botol susunye...
takut jgak tersalah beli ke...

Details bleh baca kat link ni...


Kenapa tunggu 2012 haram botol susu polikarbonat

Just nak share cerita botol susu Humairah.
Maybe ade yg dah tau. and maybe ade tak tahu lg.

Ketika dalam pantang. hubby belikan sy set medela swing.
sekali dgn set tu ade 1 je bottle susu.sy pun pelik nape bottle ni xde puting ke?Then sy kirim kat my auntie beli puting bottle jenama Dr.Baby.set medela swing


After abis pantang sy pg One Baby World utk beli bottles.
Dekat dgn rumah my in-law & tempat hubby beli breastpump jgak.
Then sy borong 10 bottles safety Plus utk simpan susu.
Pastu sy tanya org kedai tu nak beli puting yg bleh attach skali dgn bottles ni.
org tu pun suggestkanla puting yg sesuai.

Breastmilk Storage Bottles

Then tetiba dia kata. "Botol ni tak sesuai utk baby menyusu, ini just utk storage susu je. kalo tak nti baby you bleh kembung kalo menyusu dengan bottle ni"....

Oh no! serius sy baru tahu. sy tak pernah tahu pun sebelum ni. huhu.
Thanks for d info...

The ladies bgtau jgak..."ade jgak stgh parents yg pakai je bottle ni utk menyusu baby. tapi tak digalakkan..."

She suggestkan sy amik Avent bottles utk percubaan awal. highly recommended!
not bad harganye...yg penting safety baby...
Insyallah anak mama sehat!



You Might Also Like

8 comments

  1. oh, saya pun baru tau faeza. saya guna je storage botol tu bg anak saya minum.
    takpe2, nanti nak kena cari botol untuk menyusu la...
    tq for d info...

    ReplyDelete
  2. Saya pun pakai storage bottle ajer. huhu....'
    Ada botol avent, tommy tippy, breastflow pun saya simpan ajer. Nanti dah ambik maid nak tukar botol jugaklah

    ReplyDelete
  3. ye ke botol susu medela juz utk storage je. omg i didnt know about dis thing. coz botol medela tu saya ada bnyk jugak la utk storage n utk trus feed my baby jugak.. knp yg botol medela tu xbleh guna utk feed baby.. whats different dgn botol yg boleh feed baby..

    ReplyDelete
  4. mazni : sesame. sy pun suggestkan awk tukar yer.

    Arna : jgn simpan2. bg little yusuf botol tu yer...hehe

    ReplyDelete
  5. to anon : ade jgak ibu2 yg gunakan storage bottke utk feeding baby. sy tak pasti kualiti medela. sbb medela maybe berkualiti dr bottle yg lain.

    oohh yer. sy hanya ade satu je medela storage bottle. storage bottle sy byk jenama autumn, safety plus & bumbl bee.

    tp kalo storage bottle hanya utk storage je.ade kandungan yg membezakan dgn botle feeding mcm avent or etc. sbb tu avent tu mahal ckit kot. sbb the quality of bottle. sy tak pasti ape bahan2 yg membezakan. tp org kedai tu ade ckp. i forgot sudah! hehe

    ReplyDelete
  6. faeza, betullah, azian pun dulu beli breast pump n storage bottles, d.a tu tak bg feed bb terus pkai storage bottle. btw, najla pun guna avent bottle ;)

    ReplyDelete
  7. thanx for d info..br tau storage botol utk storage botol je.pttlah hari tu rania menangis mlm skt prt.kembung gaknya..

    ReplyDelete
  8. thanks for the info.. dpt ilmu baru sy hari ni..

    sy pn dh start beli avent anti colic.. storage bottle tak beli lg sbb tak beli breastpump pn lg..

    ReplyDelete

IG @littlepearlheart

Followers

Creative By Two

Subscribe