Home Progress : Pink Curtain

10:34:00 AM

Salam Aidiladha utk semua rakan blog Ku.
Alhamdulillah....semuanye berjalan lancar since 1st time jadi tuan rumah.
Walaupun penat, tp puas hati. will update ok!

Cerita curtain & home progress sambung semula.
Dalam hati ni dah nekad bila masuk rumah baru, at least ade 1 set langsir pink.hehe.
Mangsanya adalah bilik anak sendiri. hahah!
Wakil anak la ni berangan. nasibla cik merah yer.

Tapi tak dapat cari yg shocking pink. pink ni pun ok la.
mmg pilih curtain plain jer sebabnyer mcm ader plan nak install wallpaper.
so xder la nampak serabut.

Tempah sama jer dgn Curtain Guest Room. Konsep Curtains to floor.
Ade yg tanya knape bilik tak wat blinds jer. lebih mudah.
seriously sy mmg pecinta curtain instead of blinds.
maybe 1 hari nti tetiba terminat blind plak ker?

oh yer. both curtain for guest room & kids room.
Sy tempah kat Nilai 3. MK Curtain. harga dari kilang katanya....
Harga xder la murah sgt.tapi sy suka fabrics & design curtain kat situ. Modern.
1 jam dh siap jahit sekali dgn pasang cangkuk langsir.
Balik rumah bleh terus hang curtain.



Wajah-wajah langsir sebelum & selepas...

before...
before..

#pinkcurtain

You Might Also Like

8 comments

  1. Nk tanye, ms tempah ni...fae ckp ke nk kedut lebih? Or bg je ukuran yg awk ukur?

    ReplyDelete
  2. Simple tapi cantik bila dipandang. Iera suka simple macam ni, tengah roger2 langsir rumah baru nanti...

    ReplyDelete
    Replies
    1. faeza pun suka simple. tp husband kata kalo plain takut bosan.

      Delete
  3. cantikkk...ni sejam ke siap??

    ReplyDelete
  4. salam faeza,sy silent reader blog awk:)nk tnye..kt nilai brapa rm sekeping upah?

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam. MK curtain ni rasanya dlm RM 8 sekaki kot kalo jahit biasa tu. tp ade jgak kedai lain yg amik jahit percuma.

      Delete

Precious Humairah

Followers

Creative By Two

Subscribe