18 Purnama

10:28:00 AM

Cik merah dah 18 bulan. lagi 6 bulan dah masuk 2 tahun.
Maksudnyer cik merah dah kena bersedia untuk jadi kakak lepas ni. hehe.....ayat tak cover.
Kita merancang, rezeki semuanya kuasa Allah.

Sayu rasanya mengenangkan arwah sahabatku Siti Hasnah. Leh baca entry ni Susu Ibu Terakhir
Sehingga hari ini setiap kali menyusukan Humairah mesti teringat arwah. rasa sebak.
Bila baca blog arwah rasa seronok jer mengenangkan cerita arwah dan anak-anaknyer.
Rindu rasa nak bercerita tentang Cik Merah saya.
 
Alhamdulillah mama telah menyusukan Humairah dah 1 tahun 6 bulan.
Semakin bijak dan paham bahasa. Tapi susah boleh nak bertutur. ade tak tips utk anak cepat bercakap? hehe.
Tapi bila kita cakap, paham plak tu. Yg keluar dari mulut mama mama mama. sesekali je papa. hehe. papa jgn marah yer. Minggu lepas baru tahu cakap NAK!

Mmg tak bleh wat benda2 mengarut depan si kecik ni.sekejap je dia dah ikut. Bahaya! tambahan plak dok dengan nenek atuk n pakcik2 dia. so lg byk la yg kna cover. Tapi yg best dok dgn nenek, asyik keje nak memasak n main bawang nenek. Tak pun tlg nenek menyapu and lap meja n lantai nenek. bagus2 semoga anak mama sampai besar rajin ok.

Hobi main tu xderla sgt. ke mainan yg mama beli tak best. yg paling suka is mandi kolam. bila masa tamat nak angkat terus nangis. huhu. suka sgt main air.

Humairah suka wat show. berdiri atas kerusi and wat show. Lagu favorite Humairah is Twinkle Twinkle, If  You are Happy and The Wheels on The Bus.  The Wheels on The Bus tu dah hafal dah semua gaya mcm dalam video burney tu. Setiap kali nampak bus kat jalanraya. terus wat gaya. haha! so cute. Terkejut mama bila dia pandai sendiri wat semua gaya tu. Padahal xde org ajar pun. Sebab dh hari2 tgk video yg sama kot. Now dia sendiri bosan. hahaha! mama tak reti2 nak download video baru ke???

Mama n papa la yg kena nyanyi. Sekali jd cam budak2. haha. mmg pakar motivasi pun pesan suapaya kita jadi cam budak2. Mama pun layankan la nyanyi lagu2 tu sambil wat gaya. Humairah pun follow je mama buat. Now dah pandai malu malu nk wat show depan org. hehe.

mama ni sibuk nak ikat rambut yg x berapa nak ada. hahah!
Nie la kerusi show saya. Thanks neksu beli kan baju made in PARIS.
Nak pergi school la!
rempit dgn paksu ke school

suka gambar ni!
suka tiru paksu pakai topi

kolam kecil saya!
sekali lg nak
pembantu nenek!

belajar menabung. tabung ke-2 saya!
with my favorite kakak awa!

You Might Also Like

5 comments

  1. kejap je cik merah dah besar...be a gud girl tau :)

    ReplyDelete
  2. merah dh beshar..perwatakan ade gak nak sama dgn my auni.. lmbt ckp.. hehehe :)

    ReplyDelete
  3. happy 18mnth miss merah! comelnya gambar humairah nangis. suka tgk bila budak2 nangis. muka dorang comel. innocent jer nampak! hih

    ReplyDelete
  4. sungguh tersentuh dgn kisah susu ibu terakhir tu. sebak hati seorang ibu yg juga mempunyai anak2 dan memikirkan apa akan jadi jika ianya berlaku pd diri sendiri. semoga Allah memelihara kita semua dan menjauhkan perkara-perkara yg tidak diingini. rs nye apa yg mampu dibuat sekarang adalah, melakukan yg terbaik n menghargai apa yg kita ada kerana kita tahu sampai bilakah kita ada peluang untuk bersama-sama

    Al Fatihah buat arwah

    ReplyDelete
  5. sama lah amani rambut cinonet.
    susah sgt nak lebat.

    rasa sekejap anak membesar kan. nasib baik blog ada.
    kalau ada masa lapang tgk n3 lama2 pasti senyummm jer tgk anak kite masa kecik kan.
    nih dah nak no 2 pulak.

    :)) all the best.

    ReplyDelete

Precious Humairah

Followers

Creative By Two

Subscribe