Susu ibu terakhir

10:07:00 AM

Alfatihah buat sahabatku, Siti Hasnah Hamzah yang telah kembali ke rahmatullah pada ahad 3 Jun 2012, 13 Rejab 1433H.

Arwah telah meninggalkan suami dan  2 orang putera puteri Nazhan & Husna.

Saya mengenali beliau ketika sama2 belajar di universiti. satu course mate dgn saya. Sepanjang mengenali arwah, beliau sahabat yg baik dan mudah berkongsi ilmu.Seorang wanita yang lemah lembut, ayu dan sangat pemalu orangnya. Ramai sahabat2 di FB mengakui beliau sahabat yang baik.

Ramai yang agak terkejut dengan pemergian arwah. Mengikut sumber beliau terlibat dengan kemalangan di Tapah Perak pada pagi sabtu, 2 Jun 2012. Yang paling menyentuh hati aku apabila mengetahui arwah sedang riba Husna (anak kedua arwah) dan sedang menyusukan Husna. Ketika kemalangan, arwah tunduk nak selamatkan anak Husna.

Kalo tak silap, kali terakhir aku bertemu arwah ketika wedding my best friend Qilah. June 2010. Waktu tu arwah sedang mengandungkan anak ke-2, Husna.

Takziah buat keluarga arwah. Semoga arwah ditempatkan di kalangan orang-orang yang beriman dan beramal soleh. Semoga suami dan keluarga arwah tabah menghadapi ujian Allah ini.

Alfatihah....

Sifat arwah menyebabkan rakan-rakan sgt menyenangi beliau. Sayu bila mengenangkan anak-anak arwah yang masih kecil.

Malam tadi sebelum tido dan selepas baca doa rutin, sempat berpesan pada Humairah.
"Humairah, nanti kalo mama dah tak de jangan lupa baca doa tido dan doa utk ibu bapa sebelum tido dengan papa yer....muahh".

Husband dengar and jawab "Takla...papa yang pergi dulu. Humairah baca dengan mama yer."

Dalam hati berdoa...Ya Allah...aku sayang suami, anak, keluarga dan sahabat2 ku.

Sesunnguhnya....kematian itu adalah tazkirah yang paling besar untuk kita semua.

Gambar ketika arwah melangsungkan perkahwinan.
Convocation 2008 : Ketika ini arwah sedang mengandung anak pertama.

You Might Also Like

14 comments

  1. Inalillahiwainalillahirojiun...al-fatihah...

    ReplyDelete
  2. Sedih ya kak.. Huhuhu... Biarlah sefamily pergi truskan, dr sedih sendirian.. Tapi mungkin ada hikmahnya.. Amin.. Alfatihah :(

    ReplyDelete
  3. Innalillah...al fatihah buat arwah...sedihnya....

    ReplyDelete
  4. faeza, azian pun selalu ckp macam tu dekat najla. kalau ibu dah takde najla jangan lupa solat.doa untuk ibu. al fatihah untuk arwah. sedihnya bila fikirkan anak2 yg masih kecik. mesti tercari2 T___T


    p/s: faeza, susahnya nak prove that i am not a robot. hihi. mata dah spero lah :p

    ReplyDelete
  5. salam..
    al-fatihah utk arwah..sy xkenal arwah..dia smpat jd senior kat sekolah sy jap je..kalau kakak arwah k.hawa sy kenal..org baik2 selalu pergi dulu..ternyata Allah ada perancanganNYA..

    ReplyDelete
  6. @♥ ROS ♥Yer kan. Allah mesti ade planning utk anak2 & family arwah.

    ReplyDelete
  7. @Mrs Nageb speechless. Moga arwah tenang di sana.

    ReplyDelete
  8. @azian abdullah faeza sampai arini tak bleh lupa. setiap kali menyusu kan cik merah mesti teringat.

    ReplyDelete
  9. @mama leensayu jer rasanya hati ini bila terkenang arwah :(

    ReplyDelete
  10. @azy yer. Allah maha mengetahui aper yg legih baik. Arwah meninggalkan yg baik2 utk dikenang bersama.

    ReplyDelete
  11. Arwah junior sekelas semasa di UIA & sy amat2 terkejut dgn berita ni... Rahmat Allah ke atasnya...

    ReplyDelete
  12. Arwah junior sekelas semasa di UIA & sy amat2 terkejut dgn berita ni... Rahmat Allah ke atasnya...

    ReplyDelete

IG @littlepearlheart

Followers

Creative By Two

Subscribe