Followers

Wednesday, June 27, 2012

Home Progress #5 : Lampu & Kipas

Home progress memang agak slow. Kitchen cabinet pun tak confirm lg.
Risau hubby plak akan outstation sampai raya. huhu. sedih :(

Houses Lighting Puchong
Alhamdulillah...hunting for lampu & kipas telah berakhir.
Recommend by Pn Jiran @ Kemn & baca di blog2 lain. Kami ke Houses Lighting Puchong. Kedai betul2 tepi jalan. Asalnya Isnin lepas dh pegi. Tapi rupanya tutup pada hari Isnin. Ingatyer... ISNIN TUTUP. Sebabnyer takut weekend ramai org. Sebab masa yg terhad terpaksala datang on weekend. Okla mungkin time org belum gaji. Masih bleh menerima keadaan dalam kedai yang agak terhad ruangnye itu. Tak per yang penting murah kot!!

Plan awal nak tinggal cik merah, yerla proses nak meilih tu agak lama. takut meragam. Tapi terpaksa bawak si kecik sebab my parents ade hal. Alhamdulillah cik merah masih terkawal even dah merengek + sleepy. Kami samapi seawal jam 11.30 pagi dan pulang hampir jam 3.00 petang. huhu. lama jgakla. Nasib dah breakfast sebelum datang.

Penat salesgirl tu melayan kami. kejap nak tukar lampu itu dan ini. Tapi kebanyakkan lampu yg suka mesti dah abis stok, so terpaksala ktaorg amik display set. huhu. yg penting condition masih elok. Berjaya la jgak memborong lampu & kipas utk satu rumah. cuma ade beberapa jer ktaorg tak beli.

Honestly House Lighting ni memang murah dengan beberapa kedai yg lain. Lampu LED cantek bleh dapat less RM100. suka :) Contohnya ade satu lampu design yg sebijik saya beli di House Lighting dengan harga RM 190, pastu ade kedai ni jual RM 400++, after discount dapatla RM 300++. Beza betul harganya. Ade jgak sy survey kat area semenyih harga double dr yg ktaorg beli. Dapatla berjimat jgakkan. Tak percaya korg kna survey la. Mcm kami dah beli baru compare dgn kedai lain. hehe.

So far, House Lighting recommended utk smua yg hunting for lampu kipas. Tapi korg jgnla expect la design2 bombastic. For me okla utk kami yg tidak cerewet sgt ni. Tapi sy rasa lampu2 di House Lighting cantek2 and puas hati. Service pun cepat!

Cima Lighting Wangsa Maju

Pencarian utk baki2 lampu diteruskan. Cima ni recommended by my auntie. So, ahad kami ke Cima sebab my auntie kata murah jgak and rambang mata nak pilih. Bagi saya, design lampu2 kat Cima ni cantek2 cuma mahal ckit la compare to House Lighting. Disebabkan dah tersuka pada lampu tu and kat House Lighting tak der design cam tu, so grabla. dapatla lampu cantek idaman hati. 

ESL Semenyih
Destinasi lampu terakhir is ESL. Kami dah ke ESL ni hampir 4-5 kali. Sebab dekat dengan rumah. Last2 beli jgak lampu yg menjadi idaman isteri. hehe. Agaknyer org tu dah muak tgk muka ktaorg dtg byk kali tapi tak beli2 pun. hahaha! Harga mahal ckit compare to House Lighting. Tapi sebab dah aim lampu ni, so kami decide beli jer la.

6 comments:

  1. betol2 house of lighting mmg recommended :o)

    ReplyDelete
  2. dina hari tu pun borong lampu and kipas untuk rumah ni kat HouseofLighting ni..murah la jugak.Pastu lampu downlight kat Top10..

    ReplyDelete
  3. maigaddd! jadi ke beli lampu yg kat entry bawah tue?
    update plis! plis!

    ReplyDelete
  4. @rDnA oo ye ke. faeza downlight x beli sebab sekali pakej dgn plaster ceiling. next time bleh pegi top ten plak.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...