Home Progress #4 : Plaster Ceiling + Cornice

4:22:00 PM

Home Progress kami agak slow.
Sebab kami tak rushing utk masuk. Plan after Aidilfitri...Insyallah
So wat slow2. Banyak benda tak settle lg. Yg paling risau lampu kipas semua tak beli lg.
Hubby plak bz fly sana sini.

Melawat tapak rumah time rehat tadi. Sebab ade orang datang wat measurement for kitchen cabinet.
Cerita design KC saya masih belum habis. Ada 3-4 quotation dalam tangan skrg ni. Belum finalize lg.
Ok. will story later pasal KC.

Kerja-kerja pemasangan plaster ceiling dan cornice hampir selesai. Kena touch up jer lg.
Rumah tengah serabut giler. bersepah2 dgn barang construction. padahal bukan renovate ape sgt pun!
Tinggal nak pasang grill. Bayar satu sen belum lagi ni. hehe.

Major plaster ceiling hanya kat living and dining hall je.
Kesemua 4 bilik tidur hanya wat simple cornice je. Simple pun dah beriban gak. huhu.
Tak ingat punyer pasal sampai toilet pun ade cornice. huhu.
camana plak aku leh setuju wat cornice dalam toilet??? entahlah. tapi cost lebih kurang je.
Hubby kata takperla sekali keje. senang. nasib dalam stor bawah tangga tak wat cornice. haha.

Perasaan aku sekarang tak sabar nak tunggu grill siap pasang. Dah boleh move barang2 yg tumpang rumah orang. And dh boleh pikir pasal KC, wardrobe and curtain plak.









You Might Also Like

13 comments

  1. wah cantiknya umah... beli area mana ni??

    ReplyDelete
  2. salam...
    boleh i tau, utk measurement n buat quotation KC ada charge tak?
    boleh tak email to :eve_hannan@yahoo.com
    tqvm!

    ReplyDelete
  3. @Anonymous salam. tgk org jgak. mostly utk quotation free. tapi utk mesurement dtg rumah ade jgak yg mintak deposit. tapi utk KC sy ni free jer. 3D pun free.

    ReplyDelete
  4. dear kat mana ni....

    raya nih rumah baru lah eh...

    cantik

    ReplyDelete
  5. salam sis

    boleh tak email kat i ur contractor untuk plaster ciling and how much they quoted u for ur houze. email me at eixahs@gmail.com

    thnak u

    ReplyDelete
  6. @♥ Elin ♥

    Maybe raya haji kot. aidilfitri ni tak sempat la elin.

    ReplyDelete
  7. Hi, bole x email kat saya gak ur contractor and the quotation untuk plaster ceiling and cornice? my email: najwashukeri@gmail.com

    thanks:)

    ReplyDelete
  8. hi..boleh x email quatation utk plaster ceiling..cntik rmh u..!
    mizisheradrian01@yahoo.com

    ReplyDelete

IG @littlepearlheart

Followers

Creative By Two

Subscribe