Home Progress : Family Hall

10:49:00 AM

Harini dapat semangat nak update blog.
Byk sgt draft. Tak publish sebab tak der idea nak menulis.
sebab tu lately ni byk upload gambar jer.

Harini nak update ckit cerita progress rumah yang tak abis2 lg.
Cerita tidak lagi tentang kitchen. Kita lari ke tingkat 2 plak.
Di bahagian family hall. tempat lepak2. simple jer dekorasinya.
Ade sebuah sofa dari Cellini yg menjadi impian hubby. Sgt selesa utk beradu.
Mini ruang menonton beserta dvd player. Tiada siaran tv.
Selalunyer cik merah akan nonton dvd di sini.  senang mama nak kemas bilik and lipat baju.

Tema asalnaya adalah turquoise. Tapi now dah ade gabungan dgn green color.
Cacar marba lg rumah aku. haha.
Untuk curtain aku gabungkan corak damask dgn plain jer. nampak lain ckit.
Kalo tak nampak sebijik mcm living hall punyer curtain.
apepun layankan ajer dekorasi family hall yg sgt simple.




Sebelum...
selepas hang langsir
sofa dan ruang menonton
Sofa dari Cellini. Boleh pilih color.
kasi zoom ckit corak damask.

hasil rembatan jualan gudang RM7-pcs. kain mmg tebal.

Ruang menonton tanpa siaran....

#instagram

You Might Also Like

7 comments

  1. kalau akak mesti susah nak bangun dr kerusi tu.. nampak macam best je kalau duduk kan.. ruang yg sempit kalau bijak menyusun dan memilih nampak elegan jer...

    ReplyDelete
  2. seronok baca psl deco2 rumah ni. bleh dpt inspirasi..
    insyaAllah, kita akan berjiran kat tiara heights nanti.. ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. eh jumpa jiran lg?
      beli rumah Fasa Allysyya ker?

      Delete
    2. best ada jiran ni..jom kite datang rumah jiran baru kt nanti faeza..hehehe..btw kt pun tgh update entri family hall..macam tau2 je kan berjiran entri pun macam nak jugak update sesamer..hehehe

      Delete
    3. Rumah kemn lagi cantek & menawan gitu. I like. Bile nak ajak mengeteh kat rumah biru cat hijau?

      Delete
  3. Cantiknya rumah dia. Slm perkenalan :)

    ReplyDelete

IG @littlepearlheart

Followers

Creative By Two

Subscribe